Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Rusya'dan Türkiye'ye barış mesajı

Rusya'dan Türkiye'ye barış mesajı
Başlık ResmiRusya'dan Türkiye'ye baris mesaji

Ankara ile Moskova arasında tırmanan gerilimin ardından iki Rus yetkiliden eş zamanlı "barışalım" mesajı verildi.

Kaydet
|
Mesajlardan ilki Rusya'nın NATO daimi temsilcisi Aleksander Gruşko'dan geldi. Türkiye ile Rusya'nın birbirine düşman olmadıklarını ve Moskova'nın Ankara'ya kesinlikle bu gözle bakmadığını vurgulayan Gruşko, “Biz Türkiye'yi tehdit olarak görmüyoruz. Bizim Rusya olarak da Türkiye'ye yönelik temin ederim askeri açıdan en ufak kötü bir niyetimiz yok. Son günlerde yaşanan hava sahası ihlali olayları gereksiz biçimde siyasileştirilmiştir” dedi.

İkinci “Biz düşman değiliz” açıklaması Rusya'nın batıdaki sesi, AB daimi temsilcisi Vladimir Çijov'dan geldi. Brüksel'den Türkiye'ye sıcak mesaj veren Çijov, “Türkiye bizim için dost ve yakın ortağımız olan bir ülke. Türkiye ile Rusya arasında yakın ilişki sadece enerji kaynaklarıyla sınırlı değildir. Birbirimize bağlı olduğumuz daha bir dizi faaliyet alanı var. Bu bağlamda Moskova'nın Ankara ile görüşebilmesi için tüm kanalların açık olduğunu, açık tutulduğunu hatırlatmak isterim. Rus askeri yetkilileri devamlı temas halinde. Çıkabilecek herhangi probleme anında müdahale etmeye hazırlar” ifadesini kullandı.

"300 İSYANCI ÖLDÜRÜLDÜ"

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı, Rus uçaklarının son 24 saat içinde Suriye'nin kuzeyindeki Esad karşıtlarına düzenlediği hava saldırılarında 300'den fazla isyancının öldürüldüğünü belirtti.

RIA haber ajansına göre, bakanlık ölenler arasında iki IŞİD komutanının da olduğunu duyurdu.

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.