Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusya'dan Türkiye'ye barış mesajı

Rusya'dan Türkiye'ye barış mesajı

GÜNDEM Haberleri

Ankara ile Moskova arasında tırmanan gerilimin ardından iki Rus yetkiliden eş zamanlı "barışalım" mesajı verildi.

Mesajlardan ilki Rusya'nın NATO daimi temsilcisi Aleksander Gruşko'dan geldi. Türkiye ile Rusya'nın birbirine düşman olmadıklarını ve Moskova'nın Ankara'ya kesinlikle bu gözle bakmadığını vurgulayan Gruşko, “Biz Türkiye'yi tehdit olarak görmüyoruz. Bizim Rusya olarak da Türkiye'ye yönelik temin ederim askeri açıdan en ufak kötü bir niyetimiz yok. Son günlerde yaşanan hava sahası ihlali olayları gereksiz biçimde siyasileştirilmiştir” dedi.

İkinci “Biz düşman değiliz” açıklaması Rusya'nın batıdaki sesi, AB daimi temsilcisi Vladimir Çijov'dan geldi. Brüksel'den Türkiye'ye sıcak mesaj veren Çijov, “Türkiye bizim için dost ve yakın ortağımız olan bir ülke. Türkiye ile Rusya arasında yakın ilişki sadece enerji kaynaklarıyla sınırlı değildir. Birbirimize bağlı olduğumuz daha bir dizi faaliyet alanı var. Bu bağlamda Moskova'nın Ankara ile görüşebilmesi için tüm kanalların açık olduğunu, açık tutulduğunu hatırlatmak isterim. Rus askeri yetkilileri devamlı temas halinde. Çıkabilecek herhangi probleme anında müdahale etmeye hazırlar” ifadesini kullandı.

"300 İSYANCI ÖLDÜRÜLDÜ"

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı, Rus uçaklarının son 24 saat içinde Suriye'nin kuzeyindeki Esad karşıtlarına düzenlediği hava saldırılarında 300'den fazla isyancının öldürüldüğünü belirtti.

RIA haber ajansına göre, bakanlık ölenler arasında iki IŞİD komutanının da olduğunu duyurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...