'Saldırı, Türkiye'ye karşı büyük komplo'

'Saldırı, Türkiye'ye karşı büyük komplo'

DÜNYA Haberleri

Mısırlı düşünür Prof. Dr. Zağlul en-Neccar, Ankara'daki terör saldırısın kınadı.

Başkent Ankara'da 97 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına tepkiler dinmiyor. Mısırlı düşünür Prof. Dr. Zağlul en-Neccar, Türkiye'nin büyük komplolarla karşı karşıya kaldığını söyledi. Mısırlı düşünür Neccar, Ürdün'ün İrbid kentinde hafızlık eğitimini tamamlayan öğrenciler için düzenlenen törenin ardından açıklamalarda bulundu. Ankara'daki terör saldırısını kınayan Neccar, “Türkiye Müslümanların umududur. Çağın şartlarına uygun bir şekilde yaşıyor ve ilerlemek için vesileleri kullanıyor. Ekonomi başta olmak üzere kalkınma konusunda manevi değerlerden taviz vermeden çok büyük başarılar elde etti” dedi.
TÜRKİYE İÇİN DUACIYIZ
Türkiye'ye karşı büyük komplolar kurulduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Neccar şöyle devam etti: “İslam ve Müslüman düşmanlarının şerrinden Türkiye'yi koruması için dua ediyoruz. Türkiye, kendisi için iyilik temenni etmeyen Avrupa ülkeleriyle geniş bir sınıra sahip. Türkler bu ülkelerin çoğunu fethetti ve uzun yıllar boyunca buralarda egemen oldu. Türkler insanlar arasında Müslüman veya Müslüman olmayan ayrımı yapmadı, insanlara eşit muamele etti.”
İSLAM ALEMİNİ YIKMAK İSTİYORLAR
İslam coğrafyasında yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Prof. Neccar, “Batı'nın komploları arasında İslam aleminin daha da parçalanması bulunuyor. İslam aleminin birlik olmasından, uyanışa geçmesinden korkuyorlar" dedi. Neccar, “Suriye'de uygulananlar, Irak'ta, Mısır'da, Yemen'de ve Libya'da da uygulanacak. Müslümanlar burada İslam alemini yıkmayı hedefleyen büyük bir komplonun olduğunu idrak etmeli” değerlendirmesinde bulundu.
KAYNAK: YENİ ŞAFAK

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...