Uluslararası Af Örgütü: PYD ve YPG savaş suçu işliyor

Uluslararası Af Örgütü: PYD ve YPG savaş suçu işliyor

DÜNYA Haberleri

Uluslararası Af Örgütü, Suriye'deki YPG'lilerin IŞİD'den geri aldığı köylerdeki halkı zorla yerlerinden ettiğini, evleri yıktığını bildirdi.

Suriye'nin kuzeyinde PYD'nin kontrolündeki 14 köy ve ilçede geçen yaz araştırma yapan Uluslararası Af Örgütü, Demokratik Birlik Partisi (PYD) ile askeri kanadı YPG'nin ülkenin kuzeyinde Arap ve Türkmen sivillerin yaşadığı bölgeleri kullanılamaz hale getirdiğini, bölge sakinlerini zorla yerlerinden ederek insan haklarını ihlal ettiği ve savaş suçu işlediğini bildirdi.
ARAP VE TÜRKMENLER GÖÇE ZORLANIYOR
Örgütün “Gidecek yerimiz yok” başlıklı raporunda, bölgenin bazı Kürt sakinlerinin de benzer muamelelere maruz kaldığına işaret edildi. Raporda, Arap ve Türkmen köylerinin ateşe verildiği ve köylülerin de bölgeyi terk etmesi için ölümle tehdit edildiği vurgulandı.
211 EV YAKILDI
Raporda, Haziran 2014'de 225 hane bulunurken, Haziran 2015'de sadece 14 binanın kaldığı bir köyün uydu görüntüleri de yer aldı. Uluslararası Af Örgütü'nün raporunda, IŞİD'in kontrolündeki bölgenin Şubat 2015'de YPG'nin kontrolüne geçmesiyle, bölgedeki evlerin yıkımına başlandığı ve köylülerin de yerlerinden edildiği kaydedildi.
KURŞUNA DİZMEKLE TEHDİT EDİYOR
Af Örgütü'ne konuşan bazı siviller de, YPG'nin kendilerini kurşuna dizmekle ve ABD'nin liderliğindeki uluslararası koalisyonun hava saldırılarına maruz bırakmakla tehdit ettiğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...