Umuda yolculukta yeni rota Slovenya

/ Kaynak: AA
Umuda yolculukta yeni rota Slovenya

DÜNYA Haberleri  / AA

Macaristan'ın, Sırbistan'ın ardından Hırvatistan sınırını da kapatmasıyla Batı Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışan sığınmacılar Slovenya'ya yöneldi.

Macaristan'ın Hırvatistan sınırına tel örgü çekmesinin ardından Batı Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışan sığınmacılar Slovenya'ya yöneldi.
Macaristan, Balkan ülkeleri üzerinden gelen sığınmacıları engellemek için sınırlarına jiletli tel örgü çekmeye başlamış ve Sırbistan sınırını geçen ay ve Hırvatistan sınırını cuma günü kapatmıştı. 
Hafta sonunda Hırvatistan üzerinden Slovenya'ya girmeye başlayan sığınmacılar, kayıt işlemlerinin ardından Avusturya sınırına yakın Gornja Radgona sığınmacı merkezine yerleştiriliyor.
Sloven yetkililer, Avusturya ve Almanya'nın tutumuna göre hareket edeceklerini ve ülkeye günde azami 2 bin 500 sığınmacı girişine izin vereceklerini açıkladı. 
Hırvatistan sığınmacıları sınırda bekletiyor
Slovenya'nın Hırvatistan sınırındaki güvenlik önlemlerini arttırması ve günlük kota belirlemesinin ardından Hırvatistan da Sırbistan sınırından giriş yapmak isteyen sığınmacıları bekletmeye başladı. Hırvatistan'a girişlerine izin verilmeyen çok sayıda sığınmacı açıkta kaldı.
Bu yıl 197 binden fazla sığınmacının giriş yaptığı Hırvatistan'daki kamplarda halen 3 binden fazla sığınmacının barındığı bildirildi. Hırvatistan, Slovenya'nın kabul edeceği sığınmacı sayısına göre Sırbistan'dan girişlere izin verecek. 

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...