İsveç'te okulda kılıçlı saldırı: 1 ölü, 4 yaralı

İsveç'te okulda kılıçlı saldırı: 1 ölü, 4 yaralı

DÜNYA Haberleri

İsveç'in Göteborg bölgesinde maskeli bir adamın kılıçla saldırısında bir öğretmen öldü, dört öğrenci yaralandı.

Göteborg bölgesi Trolettan kentindeki Kronan okulunda meydana gelen olayda 20 yaşındaki saldırganın da polis tarafından vurularak öldürüldüğü belirtildi.
Olayı öğrendikten sonra Stockholm'den Göteborg'a hareket eden İsveç Başbakanı Stefan Löfven yaptığı açıklamada, "Bugün İsveç için kara bir gün" dedi ve şunları söyledi:
"Yüreğim saldırıya uğrayanlar ve aileleriyle birlikte. Hiçbir kelime, hiçbir cümle saldırıya uğrayanların içinde bulundukları durumu açıklayamaz. ihtiyaç duydukları tüm desteği kendilerine vermeye hazırız."
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan okul yetkilileri de, olayın meydana geldiği okul kafeteryasının dışarıdan da müşteri kabul ettiğine işaret ederek, bu durumun güvenlik zaafiyeti yaşattığı konusunda daha önce polise başvuruda bulunduklarını ancak henüz bir önlem alınmadığını söylediler
Kaynak: Yeni Şafak

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...