Karadağ'da NATO karşıtları polisle çatıştı

Karadağ'da NATO karşıtları polisle çatıştı

DÜNYA Haberleri

Başkent Podgorica'da, hükümetin istifasını isteyen muhalefet partilerince düzenlenen protestoda, polisle göstericiler arasında çatışma yaşandı.

Karadağ'ın başkenti Podgorica'da, hükümetin istifasını talep eden muhalefet partilerince düzenlenen protestoda, güvenlik güçleriyle göstericiler arasında arbede yaşandı. Demokratik Cephe (DF) tarafından düzenlenen protestoya katılan binlerce muhalefet yanlısı, şehir merkezindeki Cumhuriyet Meydanı'nda toplandıktan sonra meclis binasına doğru yürüyüşe geçti. Aralarında DF Genel Başkanı Andriya Mandiç ve bazı milletvekillerinin de bulunduğu göstericiler, meclis önünde güvenliği sağlayan emniyet mensuplarına taş ve meşalelerle saldırdı. 
GÖSTERİCİLER POLİSLE ÇATIŞTI
Gösterlerde Sırp Radikal Partisi ve Sırbistan bayrakları dikkat çekti. Meclis etrafında geniş güvenlik önlemleri alan polis ile meclise girmek isteyen bazı göstericiler arasında çatışma çıktı. Polis, göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullanırken, şehir merkezinde kısa süreli arbede yaşandı. Polisin müdahalesinin ardından göstericiler dağıldı. Çok sayıda gösterici ve bazı basın mensupları atılan gazdan etkilenirken, olay yerine gelen ambulanslar gazdan etkilenen kişileri hastaneye taşıdı. 
ARNAVUTLUK BÜYÜKELÇİLİĞİ TAŞLANDI
Emniyet yetkilileri, gösteriler sırasında 10 polis memuru ve 20 göstericinin yaralandığını açıkladı. Öte yandan, Karadağ Başbakanlığından yapılan açıklamada, protestolar sırasında Arnavutluk'un Podgorica Büyükelçiliğinin de taşlandığı bildirildi. Karadağ hükümeti Arnavutluk Büyükelçiliği'ne yapılan saldırıyı kınadı.
RUSLAR'A EVET, NATO'YA HAYIR
NATO ve AB üyeliği gündemde olan Karadağ'da hükümet Rusya'nın deniz üssü talebini reddediyor. Rusya'nın yakın müttefiki Sırbistan ve Rusya yanlısı göstericilerin sık sık radikal parti bayraklarıyla boy gösterdiği gösterilerle ilgili Sırbistan yönetimi aleyhteki iddiaları yalanlıyor.
28 GÜNDÜR DEVAM EDİYOR
DF tarafından 27 Eylül'de başlatılan çadırlı eyleme, önceki hafta polis tarafından son verilmesinin ardından düzenlenen hükümet karşıtı protestoda, polisle göstericiler arasında arbede yaşanmış, civardaki çok sayıda binanın camları kırılmıştı. 28 gündür protestoya devam eden muhalefet partisi üyeleri, ülkede adil seçimlerin yapılması için mevcut hükümetin istifasını ve yerine geçici kabinenin kurulmasını talep ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...