Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Köln'de yabancı karşıtları ile aşırı sağcılar ortak gösteri düzenledi

/ Kaynak: AA
Köln'de yabancı karşıtları ile aşırı sağcılar ortak gösteri düzenledi

DÜNYA Haberleri  / AA

Almanya'nın Köln kentinde, yabancı karşıtı HOGESA grubu ile aşırı sağcılar ortak gösteri düzenledi.

Kendilerini "Selefilere karşı holiganlar" olarak nitelendiren HOGESA isimli grup ile "aşırı sağcılar", Köln'de ortak gösteri düzenledi.
Fuar merkezinin yanındaki Barmerplatz meydanında toplanan bine yakın aşırı sağcı grup, ellerinde Alman bayrakları ile yabancı karşıtı sloganlar bulunan dövizlerle bir araya geldi.
Bu iki grubu protesto etmek için ise yaklaşık 20 bin kişilik bir başka grup toplandı. Aşırı sağ karşıtı bu grup da özellikle Barmerplatz'a giden yolları kapatarak diğer iki grubun meydana girmesini engellemeye çalıştı.
Karşıt iki grup arasında zaman zaman arbede yaşanırken, Köln polisi olaylarda 5 "aşırı sağcı"nın hafif yaralandığını bildirdi.
Polis, kendilerine şişe, taş ve havai fişek fırlatan göstericilere, müdahale etti.
Öte yandan Deutz Tren Garı önündeki meydanda, "Birlikte" isimli oluşumun düzenlediği "aşırı sağ" karşıtı gösteride, birlik ve beraberlik mesajları verildi. Gruptakiler Türkçe, Almanca ve diğer dillerde şarkılar söyledi.  

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...