Guatemala'da eski komedyen Devlet Başkanı oldu

/ Kaynak: AA
Guatemala'da eski komedyen Devlet Başkanı oldu

DÜNYA Haberleri  / AA

Orta Amerika ülkesi Guatemala'da, pazar günü ikinci turu düzenlenen devlet başkanı seçiminin galibi eski komedyen Jimmy Morales oldu.

Morales, resmi olmayan kesin sonuçlara göre yüzde 97'si açılan sandıklardan yüzde 68 oy almasının ardından galibiyetini ilan etti.
"Galip olduğumu ben değil insanlar ilan etti" diye konuşan 46 yaşındaki Morales, ekonomik sorunları incelemek ve kalkınma odaklı hükümet politikaları üzerinde çalışmak için ekip kuracağını açıkladı.
Morales'in en yakın rakibi Sandra Torres de Jimmy Morales'in seçim galibiyetini tanıdıklarını belirterek başarılar diledi.
Nihai sonuçların, pazartesi günü açıklanması bekleniyor.
Seçimlerinin 6 Eylül'de yapılan ilk turunda, adaylardan hiçbiri devlet başkanı olmak için gerekli yüzde 50 oya ulaşamamıştı. İlk turda, Morales oyların yüzde 24'ünü, Torres de yüzde 19,7'sini alarak ikinci tura kalmıştı.
Guatemala'da Kongre, 2 Eylül'de adı yolsuzluk iddialarına karışan eski Devlet Başkanı Otto Perez Molina'nın dokunulmazlığını kaldırmıştı. Kongre'nin kararını açıklamasından bir gün sonra istifasını sunan Molina, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
Anayasa uyarınca Molina'nın yerine Devlet Başkanı Yardımcısı Alejandro Maldonado getirilmişti. Maldonado, 14 Ocak 2016'da devlet başkanlığı koltuğunu Morales'e devredecek.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...