Burundi'de çatışma: 3 ölü

/ Kaynak: AA
Burundi'de çatışma: 3 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Burundi'nin başkenti Bujumbura'da güvenlik güçleri ile silahlı kişiler arasında çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 3 kişinin öldüğü bildirildi.

Polis sözcülerinden Pierre Nkurikiye, AA muhabirine açıklamasında, başkentin kuzeyinde güvenlik güçleri ile silahlı kişiler arasında çıkan çatışmalarda 2'si sivil 3 kişinin yaşamını yitirdiğini ifade etti.
Nkurikiye, olay yerine 4 adet el bombası atarak bölgeye ateş açan silahlı kişilere güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle çatışma çıktığını, 2'si ağır 6 polis ile 2 askerin yaralandığını belirtti.
Burundi'de 10 yıldır iktidarda bulunan Devlet Başkanı Pierre Nkurunziza, hükümet ile silahlı gruplar arasında 28 Ağustos 2000'de imzalanan Aruşa Anlaşması'ndaki devlet başkanının yalnızca iki kez seçilebileceğine ilişkin maddeye rağmen, nisan ayında 3. kez adaylığını açıklamıştı.
Anayasa Mahkemesi de "2005'te atamayla göreve gelen Nkurunziza'nın devlet başkanı seçimi için 3. kez aday olmasının önünde yasal bir engel bulunmadığı" yönünde görüş bildirmişti.
Nkurunziza'nın resmen adaylığını duyurduğu nisan ayı sonunda muhalefet ve sivil toplum kuruluşları protesto için sokaklara dökülmüştü.
Ülkede 21 Temmuz'da düzenlenen devlet başkanı seçiminde oyların yüzde 69,41'ini alarak 3. kez iktidara gelen Nkurunziza 20 Ağustos'ta yemin etmişti.
BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliğinin son raporuna göre, Burundi'deki şiddet olayları yüzünden son üç ayda 130 kişi öldü.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...