Obama Katar Emiri Temim ile görüştü

Obama Katar Emiri Temim ile görüştü

DÜNYA Haberleri

ABD Başkanı Barack Obama, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile Suriye, Libya ve terör örgütü DAEŞ'le mücadeleyi ele alan telefon görüşmesi yaptı

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, görüşmede Obama ve Katar Emiri Şeyh Temim, Suriye konusunda başarılı siyasi bir geçişe şartların hazırlanmasında yakından işbirliğinin önemini yineledi.
İki lider ayrıca Suriyeli ılımlı muhaliflere yönelik desteğin devam ettirilmesini yanı sıra geçen hafta Avusturya'nın başkenti Viyana'da Türkiye, ABD, Rusya ve Suudi Arabistan arasında yapılan görüşmeleri ilerletmek için bugün yine aynı yerde yapılacak Suriye'nin geleceğine ilişkin toplantılara yapıcı şekilde dahil olma taahhüdünde bulundu.
Libya konusunda ise Obama ve Şeyh Temim, Birleşmiş Milletler gözetimindeki müzakerelere desteklerinin altını çizdi.
İki lider, teröristlerin finanse edilmesiyle mücadelede işbirliğini artırma dahil terör örgütü DAEŞ ve diğer terör örgütlere karşı ortak çabaların sürdürülmesi görüşünü vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...