Çin-Tayvan ilişkilerinde yeni sayfa

/ Kaynak: AA
Çin-Tayvan ilişkilerinde yeni sayfa

DÜNYA Haberleri  / AA

Çin ve Tayvan arasında 66 yıl sonra yapılacak liderler seviyesindeki görüşmenin,barış ve istikrarın korunmasına katkıda bulunması bekleniyor.

Çin-Tayvan ilişkilerinde 66 yıl sonra yarın yapılacak liderler seviyesindeki tarihi nitelikteki görüşmeyle yeni sayfa açılması bekleniyor.


Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile Tayvan lideri Ma Ying-jeou yarın Singapur'da bir araya gelecek. 


Görüşmede ilişkiler kapsamında herhangi bir anlaşma yapılması beklenmiyor ancak Çin, toplantının bölgesel barış ve istikrara yarar sağlayacağı ve Tayvan ile ilişkilerinde yeni bir sayfa açacağı konusunda umutlu olduğunu belirtti.


Pekin Üniversitesi Tayvan İlişkileri Uzmanı Prof. Dr. Cang Cırong, AA muhabirine yaptığı açıklamada Çin-Tayvan arasında yapılacak tarihi görüşmeye ilişkin, "Bu, bir başlangıç olacak. Görüşme, her iki tarafın da menfaatine. Böyle olması gerekiyordu" diye konuştu.


Şi ve Ma görüşmesinin Çin-Tayvan ilişkileri çerçevesinde önemli bir zamanda yapılacağını ifade eden Çinli yetkililer de toplantının iki ülke arasında ortak siyasi zeminin güçlendirilmesi ve karşılıklı güvenin artırılmasında etkili olacağını vurguladı.


Görüşmenin, taraflar arasında "tek bir Çin" temeline dayanan ve Tayvan ilişkilerinde barışçıl gelişmeyi güvence altına alan 1992 anlaşmasını da sağlamlaştırması bekleniyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...