HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'Obama, DAEŞ'i muhataplarıyla görüşecek'

Kaynak: AA
'Obama, DAEŞ'i muhataplarıyla görüşecek'

DÜNYA Haberleri  / AA

Beyaz Saray Sözcüsü Earnest, ABD Başkanı Obama'nın Türkiye'deki G-20 Zirvesi'nde Suriye ve DAEŞ konularını da muhataplarıyla görüşeceğini belirtti.

Beyaz Saray yönetimi, ABD Başkanı Barack Obama'nın Antalya'da yapılacak G20 Liderler Zirvesi sırasında Suriye ve DAEŞ ile mücadele konularını diğer liderlerle ele alacağını bildirdi.
Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, G20 Liderler Zirvesi ile ilgili bir soruya verdiği cevapta, dünyanın en büyük 20 ekonomisinin liderlerinin Antalya'daki toplantılarda genel olarak uluslararası ekonomiyi masaya yatıracaklarını ancak Obama'nın Suriye ve DAEŞ ile mücadele gibi konuları da muhataplarıyla görüşeceğini belirtti.
Earnest, "Türk müttefiklerimizin çok sayıdaki Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yapmaları ve sınırlarının öbür tarafında devam eden korkunç şiddet olayları dolayısıyla maruz kaldığı baskı düşünüldüğünde (Obama'nın) oraya kadar gidip DAEŞ'in gücünün azaltılması ve sonuçta yenilgiye uğratılması konusundaki çabaları ele almak üzere zaman harcamaması imkansız" ifadesini kullandı.
Earnest, "G20'ye katılan ülkelerin bir kısmı Başkan Obama'nın kurduğu ve ABD'nin önderlik ettiği DAEŞ karşıtı koalisyonun önemli üyeleri. Bu yüzden Başkan'ın bu çabalara önemli katkı yapan yakın müttefiklerimizin bir kısmıyla bir araya gelmesi ve kaydettiğimiz ilerlemeyi ele alması için bir fırsat olacak" dedi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...