Batı Şeria yine karıştı, çok sayıda Filistinli yaralandı

/ Kaynak: AA
Batı Şeria yine karıştı, çok sayıda Filistinli yaralandı

DÜNYA Haberleri  / AA

Batı Şeria'da İsrail askerlerinin Filistinlilere müdahalesinde çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Batı Şeria'nın güneyinde yer alan El-Halil kenti yakınlarındaki Sair beldesinde İsrail askerleri ile Filistinli gençler arasında çıkan olaylarda gerçek ve plastik mermiyle yaralanmış onlarca kişiyi hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu ifade edildi. Filistin Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada ise Batı Şeria'nın Tulkerm kentinin girişinde İsrail ordusu ile Filistinliler arasında gerginliğin çıktığı belirtildi. İsrail askerlerinin kullandığı gerçek ve plastik mermilerle 14 Filistinlinin yaralandığı bilgisine yer verilen açıklamada, göz yaşartıcı gazdan etkilenen 21 kişinin de boğulma tehlikesi geçirdiği aktarıldı.
Bu arada Ramallah'ın kuzey kesiminde yer alan Attara kontrol noktası, Batı Şeria'nın güneyindeki Baytullahim girişinde ve Tulkerm kentindeki bir üniversitede de zaman zaman gerginlik yaşandığı kaydedildi.
Yahudi yerleşimcilerin, Ağustos'ta Nablus'ta Filistinli bir ailenin evini kundaklamasıyla fitili ateşlenen ve Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla giderek tırmanan gerginlik nedeniyle Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgeleri İsrail askerleri ve Filistinliler arasında yaşanan arbedelere tanık oluyor. Yaşanan olaylarda ekim ayının başından bu yana 70'ten fazla Filistinli öldürüldü. Aynı dönemde 10 İsrail vatandaşı da hayatını kaybetti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...