John Kerry'den Macri'ye tebrik

John Kerry'den Macri'ye tebrik

DÜNYA Haberleri

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, pazar günü gerçekleştirilen seçimlerden zaferle çıkarak Arjantin'in yeni Devlet Başkanı olan Mauricio Macri'yi tebrik etti

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada Kerry, ABD ve Arjantin arasındaki ortaklığın uzun süredir devam ettiğini, yeni seçilen Macri ve hükümeti ile de yakın çalışacaklarını söyledi. Kerry, ABD ve Arjantin'in hem kıtada hem de dünyada bölgesel güvenlik ve refahı teşvik etme konusunda derin işbirliğini sürdüreceklerinden emin olduklarını belirtti.
Arjantin'le işbirliğini çok yönlü geliştirmek istediklerini belirten Kerry, bilim, kültür ve eğitim alanlarında da ikili değişimi güçlendireceklerini ifade etti.
ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Arjantin'in nükleer silahların yayılmasının engellenmesi ve LGBT bireylerin hakları konusunda BM'deki önderliği konusunda minnettar olduklarını vurguladı.
Arjantin'in merkez sağdan gelen yeni devlet başkanı Macri'nin, 10 Aralık'ta görevi halefine devredecek Cristina Fernandez de Kirchner'in Rusya ve Çin yanlısı politikalarını terk ederek, ABD ve AB'ye yakınlaşacağı belirtiliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...