Rus medyası kara propagandaya başladı

Düzenleyen:
Rus medyası kara propagandaya başladı

DÜNYA Haberleri

Türkiye'nin Suriye sınırında Türk hava sahasını ihlal eden Rus Su-24 tipi savaş uçağının düşürülmesi sonrası Rus medyası Türkiye karşıtı propagandaya başladı.

Suriye sınırımızda Türk hava sahasını ihlal eden Rus yapımı Su-24 tipi savaş uçağının Türk Hava Kuvvetleri mensubu pilotların tüm uyarılarına rağmen sınır ihlalini sürdürmesi sonrası, sınır ihlali yapan uçak angajman kuralları gereği düşürülmüştü. Terör örgütü DAEŞ'in olmadığı bölgede DAEŞ'e yönelik operasyon sürdürdüğünü öne süren Rus yönetimi, olay sonrası çeşitli açıklamalarla sert tepkiler vermişti. 

Rus makamlarının tepkilerini takiben savaş uçağının düştüğü bölgede Türkmen güçlerine yönelik saldırılar yoğunlaştı. Türkmen güçlerine yönelik ağır bombardımanı sürdüren Rus ve katil Esad güçleri ise operasyonların devam edeceğini belirtti. Tüm bunlar yaşanırken Rus medyasının Türkiye karşıtı propaganda çalışmaları da yoğunlaştı. Rus güçlerinin terör örgütü DAEŞ'ten ziyade Türkmen güçler ve Özgür Suriye Ordusu'nu hedef alması ABD ve AB'nin de tepkisini çekti.

Russia Today ve Sputnik gibi kuruluşlar başta olmak üzere, Rus medyasının Türkiye karşıtı saldırganlığı, özellikle Azerbaycan ve Türkiye kamuoyunda rahatsızlık uyandırdı. Türkiye'nin tüm uyarılarına rağmen ihlalleri sürdüren ve barışçıl çağrılara kulak tıkayan Rus yönetimi ise dünyanın tepkisini çekmeye devam ediyor. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...