Rusya'dan Ukrayna'ya 'gaz' resti

Düzenleyen:
Rusya'dan Ukrayna'ya 'gaz' resti

DÜNYA Haberleri

Türkiye'nin Rus uçaklarını defalarca uyardığını belirterek, 'Biz de Rus uçaklarını vuralım' çıkışında bulunan Ukrayna'ya Rusya'nın cevabı sert oldu...

Rusya'nın devlet kontrolündeki doğalgaz şirketi Gazprom, ödeme alamadıkları gerekçesiyle Ukrayna'ya gaz sevkiyatını durdurdu. Reuters haber ajansının geçtiği son dakika haberinde, Ukrayna Enerji Bakanı'nın açıklamalarına yer verildi. Enerji Bakanı, "16,5 milyon metreküp rezervimiz var, bu da kış sezonu için yeterli" dedi. Ukrayna Enerji Bakanı Volodymyr Demchyshyn aynı zamanda ülkedeki kömür rezervlerine yönelik de konuştu. Bakan, Ukrayna'nın elinde önümüzdeki 45-50 günü karşılayacak kadar kömür stoku olduğunu söyledi.

'Biz de Rus uçaklarını vuralım' demişlerdi

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Kurulu Başkanı Oleksandır Turçinov, Türkiye'nin Rus uçaklarını defalarca uyardığını belirterek, Ukrayna Hava Kuvvetleri'nin de, Ukrayna hava sahasını ihlal eden Rus uçaklarını vurmasını istedi.

Rusya'dan Ukrayna'ya 'gaz' resti

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Kurulu Başkanı Oleksandır Turçinov, Türk F-16 uçaklarının Rus savaş uçağını düşürmesi ile ilgili, “Türk tarafı, ateş açmadan önce Rus tarafını, kendisinin hava sahasının Rus uçakları tarafından ihlal edilmesinin kabul edilemez olduğu konusunda defalarca uyardı. Rus uçağının vurulmasından önce de, birkaç defa uyarıda bulunuldu ve ancak bundan sonra Rus uçağı vuruldu” dedi. Turçinov, Ukrayna Hava Kuvvetleri’nin de, Ukrayna hava sahasını ihlal eden Rus uçaklarına aynı şekilde karşılık vermesi gerektiğini ifade etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...