Güney Kore liderinden "maske" uyarısı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Güney Kore liderinden "maske" uyarısı

DÜNYA Haberleri  / AA

Güney Kore Başbakanı Hwang Kyo-ahn, ülkede hafta sonu yapılması planlanan gösteride maske takmayı planlayan göstericileri uyardı.

Yonhap ajansının haberine göre, Hwang, bu hafta sonu başkent Seul'de düzenlecek gösteride maske takarak taşkınlık yapan ve şiddete başvuranlara güvenlik güçlerinin sert müdahalede bulunacağını belirtti.

Polis, Seul'de geçen ay Kore Sendikalar Konfederasyonu'nun (KCTU) organize ettiği gösteride meydana gelen şiddet olayları nedeniyle bu cumartesi yapılması planlanan gösteriyi engellemeye çalışmıştı.

Seul'de 14 Kasım'da düzenlenen gösteriye on binlerce işçinin yanı sıra çiftçiler ve öğrenciler de katılmış, polis göstericilere biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etmişti. Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı gösteride, maske takanlar polisten kaçmayı başarmış, bunun üzerine Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, maske takan göstericileri teröristlere benzetmişti.

Geçen ayki gösteriye 53 işçi sendikası ve sivil toplum kuruluşu destek vermiş, hükümetin çalışma hayatına ilişkin politikaları ve devletin bastığı tarih kitaplarının 2017'den sonra ortaokul ve liselerde yeniden okutulması planı protesto edilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...