Havadan karadan denizden destek

Düzenleyen:
Havadan karadan  denizden destek

DÜNYA Haberleri

Türkiye’nin hem havadan hem de denizden destekleneceğini açıklayan NATO, Doğu Akdeniz’de konuşlanıyor.

Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından yaşanan krizde Ankara’ya tam destek veren NATO, Türkiye’ye yönelik ek savunma tedbirleri de devreye sokma kararı aldı. İşte NATO’nun Türkiye için alacağı ek savunma tedbirleri:
Hava savunma desteği:  Almanya ve ABD’nin Patriot sistemlerini çekmesinin ardından Türkiye’de sadece İspanya’nın bataryası kaldı. Bu bataryaların yeni bataryalarla nasıl desteklenebileceğine ve bunun hangi ülkeler tarafından sağlanacağına yönelik görüşmeler sürüyor. İspanya’nın mevcut bataryayı bölgede tutmayı sürdürmesi, buna ek olarak İtalya’nın SAMP-T füze savunma sistemlerini Türkiye göndermesi üzerinde duruluyor. Önümüzdeki haftalarda başka müttefik ülkelerden de füze savunma sistemi katkısı sağlanabileceğini belirtiyorlar.
İngiltere uçak gönderiyor:  İncirlik’e gönderilen Amerikan F-15 uçaklarının ardından İngiltere de bu üste konuşlandırmak üzere savaş uçakları gönderme kararı aldı. Bu uçakların Tornado ya da Typhoon tipi jetler olması bekleniyor. NATO’nun Türkiye’ye erken uyarı uçağı AWACS göndermesi de gündemde.
Savaş gemileri Akdeniz’e geliyor:  Bu çerçevede USS Porter ve USS Carney adlı destroyerler önümüzdeki günlerde Akdeniz’deki görevine başlayacak. Bu iki gemi Malatya’daki Kürecik Radarı ile de tam entegre şekilde çalışacak. Bu iki gemi hem Doğu Akdeniz’de devriye görevi yapacak hem de NATO füze kalkanının en önemli ayaklarından biri olarak hazır bulunacak. Danimarka’nın da savaş gemisi gönderme taahhüdü bulunuyor. Almanya’nın da buna katkı sağlaması planlanıyor. Füze savunma sistemine sahip Amerikan gemileri de bölgede konuşlanmış durumda. Akdeniz’de konuşlanacak Firkateynler düşman füzelerinin yönünü değiştirip düşman radarlarını da devre dışı bırakıyor.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...