Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

IKBY, Rusya'ya yalanlama

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
IKBY, Rusya'ya yalanlama

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

IKBY Parlamentosu Enerji Komisyonu Başkanı Cevdet: 'Rusya'nın uydudan çektiği görüntüler, Kürdistan bölgesinden Türkiye'deki Ceyhan Limanı'na petrol taşıyan tankerlere aittir'

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Parlamentosu Enerji Komisyonu Başkanı Şerko Cevdet, Rusya Savunma Bakanlığı'nın DAEŞ petrolünün Zaho-Silopi hattından Türkiye'ye geçtiği iddialarına ilişkin, "Rusya'nın uydudan çektiği görüntüler, Kürdistan bölgesinden Türkiye'deki Ceyhan Limanı'na petrol taşıyan tankerlere aittir" dedi.

Cevdet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, DAEŞ'le yapılan petrol ticaretiyle ilgili araştırmalar yaptığını ve yeterli bilgiye sahip olduğunu savunan Cevdet, Rusya'nın yayımladığı görüntülerin öne sürdüğü iddiayı ispatlamaktan uzak olduğunu söyledi.

Rusya'nın Türkiye'nin DAEŞ'le petrol ticareti yaptığı iddiasına ilişkin yayımladığı görüntülerin IKBY'den Türkiye'ye petrol taşıyan tankerlere ait olduğunu aktaran Cevdet, "Doğal Kaynaklar Bakanlığımız, daha önce yüzlerce tankerin Kürdistan'dan Türkiye'ye petrol taşıdığını açıklamıştı. Petrol Türkiye'ye tankerlerle gidiyor ve bu sır değil" diye konuştu.

DAEŞ petrolünün Kürt bölgesindeki yollardan ve şehirlerden geçerek satılmasının kolay olmayacağına dikkati çeken Cevdet, "Kürdistan bölgesi petrolü boru hattı ve tankerlerle gönderiyor. Türkiye'den de dünya piyasalarına satılıyor. Rusya'nın paylaştığı görüntüler bu tankerlere aittir. Rusya'nın elinde Türkiye ve Kürdistan bölgesinin DAEŞ'e petrol sattığına dair sağlam belge yoktur. Böyle bir iddia için güçlü bilgi ve belgelere ihtiyaç var" değerlendirmesinde bulundu.

Rusya'nın "Türkiye ile DAEŞ petrol ticareti yapıyor" suçlamaları, Türk hava sahasını ihlal eden savaş uçağının düşürülmesinin ardından ortaya atılmıştı. Kremlin yönetiminin kontrolündeki medya organlarında yaygın biçimde yer verilen iddialar, uluslararası kamuoyunda inandırıcı bulunmamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...