150 komando, 25 tank KUZEY IRAK’A GEÇTİ

Düzenleyen:
150 komando, 25 tank KUZEY IRAK’A GEÇTİ

DÜNYA Haberleri

Türk askerinin önceki gece halen terör örgütü DAEŞ’in kontrolünde olan Irak’ın Musul kentine geçtiği haberi, büyük heyecanın yaşanmasına sebep oldu.

 Haber Merkezi

Türk askerinin önceki gece halen terör örgütü DAEŞ’in kontrolünde olan Irak’ın Musul kentine geçtiği haberi, büyük heyecanın yaşanmasına sebep oldu. Ancak daha sonra 150 komando ve 25 tankın “görev değişimi” kapsamında Musul yakınlarındaki Başika Kampı’na 
gittiği belirtildi.
Türk askerinin terör örgütü DAEŞ’le mücadele kapsamında Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi’nin isteği üzerine Peşmerge’yi eğittiği biliniyordu. Ancak bu eğitimin nerede ve kaç kişi tarafından verildiği kamuoyu ile paylaşılmamıştı. Önceki gün gece saatlerinde kulislere yansıyan “Türk askeri Musul’da” bilgisi, onun için ilk aşamada sınır ötesi bir kara operasyonu gibi algılandı ancak gerçek daha sonra ortaya çıktı.
Sınırı tanklarla birlikte geçen komandoların, Musul’un kuzeyinde Türkiye sınırına yakın Peşmerge ve diğer DAEŞ karşıtı muhalifleri eğitmek için bölgede bulunan Türk taburunda görev değişimi yapacağı öğrenildi. Güvenlik kaynakları ise yeni gidenlerle bölgedeki Türk askeri sayısının 300’e ulaştığını, durumdan DAEŞ’e karşı koalisyon güçlerinin de haberdar edildiğini belirtti.
Bu arada ABD Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Türk askerinin söz konusu konuşlanması bir koalisyon aktivitesi değil. Bölgedeki Türk askerinin varlığından bilgimiz var” denildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...