Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Obama: ABD’yi terörize edemeyecekler

Obama: ABD’yi terörize edemeyecekler

DÜNYA Haberleri

ABD Başkanı Barack Obama, California Eyaleti'nde 14 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırıyla ilgili konuştu.

Obama, haftalık radyo konuşmasını, geçtiğimiz günlerde San Bernardino kentindeki sosyal hizmetler merkezine düzenlenen saldırıya ayırdı. Terör örgütü DAEŞ’in ABD’de ve dünya genelinde kendi başlarına hareket eden şiddet yanlılarını saflarına çekme çabasının farkında olduklarını vurgulayan Obama, San Bernardino'daki saldırganların radikal kimseler olabileceğini kaydetti. Obama, "İki saldırganın bu terör eylemini gerçekleştirmek için radikalleşmiş olmaları kuvvetli ihtimal" ifadesini kullandı.

Hükümet, güvenlik güçleri, toplum üyeleri ve dini liderler olarak bu türdeki nefret ideolojilerine karşı birlikte mücadele vermeleri gerektiğinin altını çizen Obama, "Biz güçlüyüz, Biz dirençliyiz. Bizi terörize edemeyecekler” diye konuştu. ABD'nin California Eyaleti'ne bağlı San Bernardino kentindeki sosyal hizmetler merkezine saldırı düzenleyen Seyid Rıdvan Faruk ile eşi Taşfin Malik, 14 kişiyi öldürdükten sonra olay yerinden kaçmış daha sonra polisle girdikleri çatışmada araçlarında öldürülmüştü. Saldırganlardan Pakistan asıllı ve ABD doğumlu Faruk'un son 5 yıldır merkezde Kamu Sağlığı Birimine bağlı çevre sağlık uzmanı olarak çalıştığı, Pakistan pasaportlu olan Taşfin'in de nişanlılara verilen K1 vizesiyle ABD'de bulunduğu belirlenmişti. Saldırının ardından geniş çaplı soruşturma yapan ABD Federal Araştırma Bürosu (FBI), dün saldırıyı "terör eylemi" olarak soruşturduklarını duyurmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...