Barzani CENTCOM Komutanı Austin ile görüştü

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Barzani CENTCOM Komutanı Austin ile görüştü

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

IKBY Başkanı Barzani, ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Austin ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Lloyd Austin ve beraberindeki heyeti Erbil'in Salahaddin kasabasındaki başkanlık konutunda kabul etti. 

Barzani'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, taraflar arasındaki görüşmede, Enbar, Salahaddin ve Ninova illerindeki cephelerin genel durumu, Peşmerge, uluslararası koalisyon güçleri ve Irak ordusu arasındaki dayanışma ile terör örgütü DAEŞ'in ortadan kaldırılmasının ele alındığı belirtildi. 

Söz konusu açıklamada görüşlerine yer verilen Barzani, "Peşmerge'nin zaferler elde etmesine vesile olan uluslararası koalisyon güçlerine teşekkür ediyoruz. Kürdistan'daki Peşmerge güçleri sağlam bir plan ve koalisyon güçleriyle ortaya koyduğu dayanışma sayesinde, terörle mücadelede büyük başarılar elde etmeyi başardı" ifadelerini kullandı. 

General Austin ise Peşmerge güçlerinin Sincar'daki başarılarının önemli olduğuna dikkati çekerek, "Şengal'in (Sincar) kurtarılması terörle mücadele için önemli ve büyük bir başarıdır. Peşmergeler, uluslararası koalisyon güçlerinin hava kuvvetleriyle ortak hareket etmeleri ve dayanışmadan büyük fayda sağladılar" değerlendirmesinde bulundu. 

 Austin, "Teröristleri araya kıstırmak, baskı yapmak ve ortadan kaldırmak için ABD'li askerlerin Peşmerge güçlerine verdikleri askeri eğitimler devam edecektir" yorumunu yaptı. 

Görüşmede, IKBY Güvenlik Ajansı Müsteşarı Mesrur Barzani, İçişleri Bakanı Kerim Sincari, Dışilişkiler Sorumlusu Felah Mustafa, Başkanlık Divanı Başkanı Fuat Hüseyin ve ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Stuart Jones da hazır bulundu. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...