Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Putin'den komutanşarına emir: Tehdit edene vur!

Düzenleyen:
Putin'den komutanşarına emir: Tehdit edene vur!

DÜNYA Haberleri

Üst düzey komutanlarına hitap eden Rusya lideri Vladimir Putin, "Çok sert davranmanızı emrediyorum. Rus askerlerini ya da sahadaki askerî yapılarımızı tehdit eden her hedefi imha edin" dedi

Rusya lideri Vladimir Putin, yine bütün dünyayı tehdit etti. Savunma Bakanlığı'nın üst düzey komutanlarına hitap eden Putin, Suriye operasyonlarını değerlendirirken, her tehdide çok sert cevap verilmesini istedi. Putin, "Askerlerimize yeniden provokasyon düzenlemeye kalkışacak herkesi uyarıyorum. Suriye’deki askerlerimizin ve üssümüzün güvenliği için gereken bütün ek tedbirleri aldık. Üssümüzün güvenliği hava savunma sistemleri ile güçlendirildi. Bütün hava operasyonlarımız, savaş uçakları eşliğinde gerçekleştiriliyor. Çok sert davranmanızı emrediyorum. Rus askerlerini ya da sahadaki askerî yapılarımızı tehdit eden her hedefi hemen imha edin" dedi. Geçen hafta “Umarım terörle mücadelede nükleer silahlara asla ihtiyaç duymayız” sözleriyle dikkat çeken Putin'den yine nükleer silah vurgusu geldi. Ordunun gücünün arttığını belirten Putin, "Rusya’nın stratejik nükleer gücünün etkisini artırma konusuna özellikle yoğunlaşmalıyız" diye konuştu. 

"ÖSO'YA YARDIM EDİYORUZ"
Rus Hava Kuvvetleri'nin, Suriye Ordusuyla, Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) güçlerini birleştirdiğini öne süren Putin’in, "ÖSO ve Suriye ordusu mensubu 5 binden fazla asker; Humus, Hama, Halep ve Rakka’da teröristlere (DAEŞ) karşı harekâtlara katılıyor. Suriye ordusuyla ÖSO’ya havadan destek sağlıyoruz. Suriye ordusuna da silah, mühimmat ve mali kaynak yardımı yapıyoruz" sözlerini sarf etmesi şaşırttı. Bu arada toplantıda hazır bulunan Savunma Bakanı Sergey Şoygu ise DAEŞ'in, Suriye topraklarının yüzde 70'ini ele geçirdiğini belirterek, "Teröristler etki alanını genişletmeye devam ediyor. Suriye ve Irak'ta 60 bin militan var. Bu militanların Orta Asya'ya yayılması gibi bir tehditle karşı karşıyayız. Rus hava güçleri Suriye'de yaklaşık 4 bin sorti gerçekleştirdi ve 8 bin terörist hedefi imha etti. Bunun sonucunda DAEŞ önemli ölçüde zarar gördü" diye konuştu. Şoygu ayrıca "Belçika, İtalya, Hollanda, Almanya ve Türkiye'ye yaklaşık 200 Amerikan nükleer bombası yerleştirildi. Bunların yenilenmesi düşünülüyor. Ayrıca 310 taşıyıcı uçak hazırda bekletiliyor" iddiasında bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...