Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Iraklılar olarak komşu hükümetlerle diyalog yolunu seçmeliyiz'

Düzenleyen:
'Iraklılar olarak komşu hükümetlerle diyalog yolunu seçmeliyiz'

DÜNYA Haberleri

Eski Irak cumhurbaşkanı yardımcısı Allavi, Irak ile Türkiye arasındaki sorunlara "diyalogla çözüm" çağrısı yaptı.

Irak'ın eski cumhurbaşkanı yardımcısı İyad Allavi, Musul'daki askeri varlığından dolayı Türkiye ile Irak arasındaki sorunun diyalog yoluyla çözülmesini istedi.

Vataniyye Koalisyonu lideri Allavi, yaptığı yazılı açıklamada, "Bağdat hükümeti, komşu Türkiye ile yaşanan gerginliği sona erdirmek için Türk yetkililerle doğrudan görüşmenin yanında çeşitli yollarla çalışmalarına devam etmeli" ifadelerini kullandı.

Irak'ta herkesi sağduyuya davet ederek, ülkede bulunan Türk vatandaşlarına zarar verilmesini engellemeleri çağrısı yapan Allavi, şunları kaydetti:

"Iraklılar olarak komşu halk ve hükümetlerle iyi ilişkiler geliştirmemiz ve diyalog yolunu seçmemiz lazım. Her türlü tehdit altında olan egemenliğimizin korunmasını da garantiye almamız gerekiyor. Milyonlarca mültecinin bulunması ve DAEŞ'in bazı bölgeleri kontrol etmesi zaten egemenliğin delindiğine işaret ediyor. Bu da hükümete Irak'ı teröristlerden temizleme sorumluluğunu veriyor eğer yapamazsa uluslararası destek istesin."

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...