Lübnan'da bir Osmanlı hanedan üyesi

Düzenleyen:
Lübnan'da bir Osmanlı hanedan üyesi

DÜNYA Haberleri

Sultan II. Abdülhamid'in Torunu Sibai Hanım, "Büyüklerimiz, Osmanlı hanedanı üyeleri arasında Paris’te taksi şoförlüğü hatta hamallık yapanların olduğunu anlatırlardı” dedi.

Osmanlı İmparatorluğu’nun 34'üncü padişahı Sultan II. Abdülhamid’in dördüncü kuşak torunu Selma Sibai, hanedanın sürgün hayatı yaşayan üyeleri arasında Paris’te "taksi şoförlüğü hatta hamallık yapanların" olduğunu söyledi.

1937 Şam doğumlu Sibai Hanım, Lübnan'ın Trablus şehrindeki evinde AA muhabirine, hanedan üyelerine ilişkin hatıralarını anlattı.

Sultan II. Abdülhamid'in ilk torunu Emine Nemika Esin Hanım'ın, düğününde hediye ettiği yorganı gösteren Sibai'nin, dördüncü kuşaktan dedesi II. Abdülhamid'in ilk oğlu Mehmet Selim Efendi tarafından Yıldız Sarayı'ndan getirilen yatak ve Osmanlı nişanları gibi hanedana ait birçok eseri evinde sakladığı dikkati çekti.

Türkiye’den 1924 yılında sürgüne gönderilen ve Paris’e yerleşen Osmanlı hanedan üyelerinin "çok sıkıntılar çektiğini" belirten Selma Sibai Hanım, "Büyüklerimize hatıralarını sorduğumuzda hiç konuşmazlardı. Bu konuda soru sormamızı da istemiyorlardı. Bir şeylerden mi korkuyorlardı bilemiyorum ama bu konular açıldığı zaman sessiz olmamızı hatta susmamızı söylüyorlardı. Bazen Paris’te yaşadıkları kötü günlerden bahsederlerdi. Büyüklerimiz, hanedan üyeleri arasında Paris’te taksi şoförlüğü hatta hamallık yapanların olduğunu anlatırlardı” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...