'Türkiye AB için kilit partnerdir'

Düzenleyen:
'Türkiye AB için kilit partnerdir'

DÜNYA Haberleri

Almanya Başbakanı Merkel, Türkiye'ye yapılacak 3 milyar avroluk yardımın Suriyeli sığınmacılar için kullanılacağını belirterek ''Türkiye AB için kilit partnerdir ve öyle kalacaktır' dedi.

Almanya Başbakanı Merkel, Türkiye'nin AB için kilit partner olduğunu ve öyle kalacağını belirtti.

Merkel Brüksel'de yapılacak Avrupa Birliği zirvesi öncesi Federal Meclis'te (Bundestag) konuşma yaptı.

Konuşmasında, Türkiye'nin sığınmacılar için yaptığı fedakarlığa değinen Merkel, Türkiye'nin AB için kilit partner ülke konumunu sürdürdüğünü söyledi.

Angela Merkel, Türkiye'ye yapılacak 3 milyar avroluk mali yardımın Suriyeli sığınmacıların hayat şartlarının iyileştirilmesi için kullanılacağına işaret ederek, ''Türkiye AB için kilit partnerdir ve öyle kalacaktır' dedi.

Viyana'daki Suriye görüşmelerinin amacının, Suriye'deki krize siyasi bir çözüm bulmak olduğuna işaret eden Merkel "Suriye'de önemli olan savaşın bitmesidir hem de Esed'sız. Suriye'de çoğu insan Esed ve bombalarından kaçıyor. Esed uzun dönemde çözümün bir parçası olamaz'' diye konuştu.

"Rusya'ya uygulanan AB yaptırımlarının uzatılmasını destekleyeceğiz"

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Ukrayna krizi nedeniyle AB'nin Rusya'ya uyguladığı ekonomik yaptırımların uzatılması için çaba sarf edeceklerini söyledi.

Merkel, "Ben ve Dışişleri Bakanım hem Minsk anlaşmasını hem de Rusya'ya uygulanan AB yaptırımlarının uzatılmasını destekleyeceğiz" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...