Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

NATO'dan Türkiye'nin güvenliğine destek kararı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
NATO'dan Türkiye'nin güvenliğine destek kararı

DÜNYA Haberleri  / AA

NATO ittifakın güney kanadını güçlendirmek amacıyla Türkiye'nin hava güvenliğine destek planına onay verdi.

NATO, 'bölgedeki istikrarsız durum' nedeniyle gündeme gelen Türkiye'nin hava savunmasına destek planını kabul etti. Bir NATO yetkilisinden alınan bilgiye göre, plan kapsamında Türkiye'ye daha fazla erken uyarı ve devriye uçağı (AWACS) gönderilecek ve hava devriyesi artırılacak. Bunlara ek olarak, Doğu Akdeniz'e daha fazla deniz gücü, deniz devriye uçağı gönderilecek ve ortak tatbikatlar yapılacak.
NATO, Türkiye'nin hava savunmasını, füze sistemi ile desteklemeye devam edeceğini açıklarken, İspanya da Türkiye'deki Patriot tipi hava savunma sisteminin görev süresini bir yıl uzattı. Diğer bazı müttefiklerin de ikili ilişkiler çerçevesinde Türkiye'nin hava savunmasını desteklemek için uçaklar göndereceği ifade edildi. 
AA'ya bilgi veren NATO yetkilisi, tüm bunların, NATO'nun Türkiye'nin savunmasına güçlü taahhütlerine olan bağlılığını gösterdiğini ve bölgede istikrarın artırılmasına katkı sağlayacağını ifade etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...