Haşdi Şabi güçlerinin Beyci'de mescit ve okulları yaktığı iddia edildi

Düzenleyen:
Haşdi Şabi güçlerinin Beyci'de mescit ve okulları yaktığı iddia edildi

DÜNYA Haberleri

"Arap Projesi" Salahaddin Temsilcisi Mizan, Haşdi Şabi güçlerinin Salahaddin vilayetine bağlı Beyci kasabasında 21 mescit ve 11 okulu yaktığını iddia etti.

Irak'ın Salahaddin vilayetine bağlı Beyci kasabasında Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi güçlerinin 21 mescit ve 11 okulu yaktığı iddia edildi.

Irak'taki Sünni sivil toplum hareketlerinden Arap Projesi'nin Salahaddin vilayeti Temsilcisi Nacih el-Mizan, düzenlediği basın toplantısında, Irak'ın en büyük petrol rafinerisine sahip vilayetin Beyci ilçesindeki altyapının tahrip edildiğini belirtti.

DAEŞ'in, Polis Müdürlüğü, Terörle Mücadele Dairesi, Elektrik Dairesi, Beyci Mall (alışveriş merkezi) ve polis unsurlarına bağlı 20 evi yaktığını kaydeden Mizan, "Haşdi Şabi de DAEŞ'i kovduktan sonra Beyci'de 21 mescit ve 11 okulu yaktı. Haşdi, ayrıca Beyci rafinerisinin içindeki Salahaddin rafinerisi, Şimal (kuzey) rafinerisi, Çimento fabrikası, petrol enstitüsü, yakıt dağıtım dairesi, petrol projeleri ve elektrik dağıtım şebekesiyle bitkisel yağ fabrikasını yaktı" şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...