Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'2016, DAEŞ için hezimet yılı olacak'

'2016, DAEŞ için hezimet yılı olacak'

DÜNYA Haberleri

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, 2016 yılının terör örgütü DAEŞ için "hezimet yılı" olacağını belirtti.

Enbar vilayetinin merkezi Ramadi'nin terör örgütü DAEŞ'ten kurtarılması dolayısıyla devlet televizyonuna konuşan İbadi, "2015 kurtuluş yılı ise 2016 nihai zafer yılı olacaktır. DAEŞ'in Irak topraklarındaki varlığına son verilecektir" ifadesini kullandı.
İbadi, Ramadi'deki ailelerin canlarını tehlikeye atılmaması konusunda özen gösterilmemiş olsaydı çok uzun süre önce bu kurtuluşun gerçekleşmiş olacağını savunarak, şunları kaydetti:
"DAEŞ terör çeteleri, okulları, camileri, hastaneleri, caddeleri ve her yeri hedef aldı ancak buna rağmen yüzlerce unsuru öldürüldü ve hezimete uğradı. 2016 yılı DAEŞ için hezimet yılı olacak. Din, mezhep ve ırk aidiyetlerine rağmen tüm Irak halkı, ordusu ve güvenlik güçleri, Peşmerge ve özel güçleri, bu zaferin sahibidir. Canlarını bu yolda verenler ve yaralananlar ise bu zaferin tacıdır."
Ramadi'nin ardından güvenlik güçlerinin Musul'u kurtarmaya yöneleceğine dikkati çeken İbadi, "Tam bir inançla 'Musul'u kurtarmak için geliyoruz. DAEŞ'e büyük ve nihai darbe indirilecek" diye konuştu.
Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Yahya Resul, dün devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, Irak ordusuna bağlı birlikler, terörle mücadele güçleri, birleşik polis güçleri, Enbar polis gücü, acil müdahale ekibi, topçu tugayı, Irak hava kuvvetleri, Haşdi Şabi ve aşiret güçlerinin desteğiyle Ramadi'nin DAEŞ'ten geri alındığını belirterek, kent merkezindeki hükümet binalarına Irak bayraklarının asıldığını duyurmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...