Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD, Ramadi'yi DAEŞ'ten temizleyen Irak hükümetini kutladı

Düzenleyen:
ABD, Ramadi'yi DAEŞ'ten temizleyen Irak hükümetini kutladı

DÜNYA Haberleri

ABD yönetimi, Irak'ın Ramadi kentinin terör örgütü DAEŞ'ten kurtarıldığını açıklayan Irak hükümetini tebrik etti.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, yaptığı yazılı açıklamada, Irak hükümeti ve ordusunu gösterdikleri cesaretten dolayı takdir ettiğini bildirdi. Kerry, "Irak ordusu, azim, cesaret ve yeteneğiyle düşmanı yerinden ederek DAEŞ terörü sebebiyle evlerini terk etmiş ailelerin şehre döneceği günü daha da yakınlaştırmıştır" ifadesini kullandı.

Ramadi'nin DAEŞ'ten kurtarılması için ABD ve koalisyon güçlerinin hava saldırıları ve eğitim gibi desteklerle Irak ordusuna yardım ettiğini kaydeden Kerry, yardımın devam edeceğini ve Ramadi'nin savaş sonrası tekrar düzene oturması için mücadele edeceklerini belirtti.

"Barbar grubu yenmek için önemli adım"

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter ise Irak Başbakanı Haydar el-İbadi’yi ve Irak hükümetini bugün Ramadi’yi geri almalarından dolayı kutladığını duyurdu.

Carter, yazılı açıklamasında, "Uluslararası koalisyonun desteklediği Iraklı güvenlik unsurlarının DAEŞ’i kentten çıkarmaları, bu barbar grubun yenilgiye uğratılması ve Irak’ın egemenliğinin tesis edilmesi ileriye dönük önemli bir adım" ifadesine yer verdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...