HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'Okula gittiğimizde çocukların etrafa saçılmış cesetlerini gördük'

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
'Okula gittiğimizde çocukların etrafa saçılmış cesetlerini gördük'
Rusya, Haber

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Rus savaş uçaklarının Anjara beldesindeki bir okula pazartesi günü düzenlediği hava saldırısında ölen öğrencilerin yakınları ve olayın tanıkları yaşadıklarını anlattı.

Rus savaş uçaklarının Suriye'nin kuzeyindeki Halep kentinde bulunan Anjara beldesindeki bir okula pazartesi günü düzenlediği hava saldırısında ölen öğrencilerin yakınları ve olayın tanıkları yaşadıklarını anlattı.

Rus uçaklarının saldırısında oğullarından birini kaybeden diğeri ise yaralanan Ahmed Tayyibe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Büyük bir patlama sesi duyduk arkasından beldedeki okulların vurulduğu haberini aldık. Çocuklarımın eğitim gördüğü okula gittiğimizde çocukların etrafa saçılmış cesetlerini gördük. Ardından bana oğlumun şehit olduğunu söylediler. Oğlumun şehit olmasının ardından yaşadığım şoku tarif edemem daha sonra diğer oğlumun da yaralandığı haberi gelince yaşadığım şok ve acı daha da arttı. Sadece Allah bize yeter, o ne güzel vekildir diyorum" ifadelerini kulandı.

'Derste birden üzerimize bir füze düştü'

Aynı saldırıda bir kızını kaybeden ve oğlu yaralanan Abdulkadir Hasan da saldırıdan sonra deliye dönmüş bir şekilde okula gittiğini söyledi. Hasan'ın yaralanan oğlu Ahmed ise "Pazartesi sabah dersteydik birden üzerimize bir füze düştü. Her taraf yerle bir olmuştu hiç birşey göremiyor, sadece çığlık atıp ağlıyorduk. Öğretmenimizin bize ne yapacağımızı söylemesini bekliyorduk ancak o saldırıda üzerine yıkılan duvarın altında kalarak hayatını kaybetmişti" diye konuştu.

Bombalanan başka bir okul olan Batı Anjara Okulu Müdürü Yasir Ali, sınav için soru kağıtlarının dağıtıldığı sırada okulun vurulduğunu belirterek, "Okuldaki öğrencilerin büyük kısmı tahliye edildikten sonra Ruslar okulu tekrar vurdu. Okulun 3 sınıfı yerle bir oldu ve bazı öğrenciler hayatını kaybetti" diye konuştu.

Müdür Yardımcısı Ahmed Zekur da Rusya'nın sivillere sistematik bir bombardıman uyguladığını ifade etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...