Avustralyalı Müslüman milletvekilinin ABD'de sorgulanmasına tepki

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Avustralyalı Müslüman milletvekilinin ABD'de sorgulanmasına tepki

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Avustralya'nın ilk kadın Müslüman milletvekili Mehreen Faruqi'nin ABD'ye girişinde havaalanında sorgulanması tepki çekti.

Avustralya'nın ilk kadın Müslüman milletvekili Mehreen Faruqi'nin ABD'ye girişinde sorgulanması tepkilere neden oldu.

Avustralya'nın Yeni Güney Wales eyaletinin Müslüman milletvekili Faruqi ve eşinin, Los Angeles Havalimanı'nda sorgulanması, ABD'nin en büyük Müslüman yurttaşlık hakları kuruluşu Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) başta olmak üzere sivil haklar savunucularının tepkisini çekti.

CAIR, Avustralyalı milletvekili Faruqi'nin sorgulanmasını kınarken, olayın soruşturulması için ABD İç Güvenlik Bakanlığı'na başvurdu.

Faruqi ve eşinin Pakistan doğumlu olduğunun öğrenilmesi üzerine sorgulamanın yapıldığını belirten yurttaşlık hakları savunucuları da bunun ırk ve din ayrımcılığına girdiğini dile getirdi.

Pakistan'dan 1992'de Avustralya'ya göçen, 1994'te Avustralya vatandaşı olan ve 2013 yılında milletvekili seçilen Faruqi, olaya sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.Hiçbir neden yokken, sorguya çekilmenin "korkunç, sinir bozucu ve saçma" olduğunu belirten Faruqi, "İnsanlara böyle davranılmasının hiçbir gerekçesi yok" ifadesini kullandı. Faruqi, ABD'ye "uyuşturucu yasası reformu" konusunda bilgi almak ve aile üyelerini ziyaret etmek üzere geldiğini de belirtti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...