ABD, İran ile mahkum değişimini doğruladı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
ABD, İran ile mahkum değişimini doğruladı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

ABD, İran’da aralarında gazeteci Rızaiyan’ın da olduğu 4 ABD vatandaşına karşılık ABD hapishanelerinde tutulan 7 İranlı mahkumun serbest bırakılacağını doğruladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, İran'da Washington Post muhabiri Jason Rızaiyan’ın yanı sıra Emir Mirza Hikmeti, Said Abidini ve Rusretullah Husrevi’nin serbest bırakılacaklarını doğruladı.

İran’da kaybolan Amerikan vatandaşı Robert Levinson’ın nerede olduğuna dair İranlı yetkililerle görüşmelerin sürdüğünü belirten yetkililer, anlaşma karşılığında kendilerinin de ABD hapishanelerinde tutuklu bulunan veya tutuklu olarak yargılanan 6’sı ABD ve İran vatandaşı 7 kişinin serbest bırakılacağını ifade etti.

14 İran vatandaşı İnterpol’ün listesinden çıkarılacak

Yetkililer ayrıca İnterpol’ün arama listesindeki 14 İran vatandaşının da listeden çıkarılacağını belirtti.

İran’ın serbest bırakacağı ABD’li tutukluların İsveç’e ait bir uçakla İran’dan İsviçre’ye uçacağı, oradan da Almanya’nın Landsthul kentindeki ABD askeri üssüne sağlık kontrolleri için intikal ettirileceği kaydedildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...