'Obama yönetiminin oynadığı Ortadoğu stratejisi kaosa sebep oldu'

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
'Obama yönetiminin oynadığı Ortadoğu stratejisi kaosa sebep oldu'

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

ABD Senatosu’nun Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı Cumhuriyetçi Parti Arizona Senatörü John McCain, Başkan Barack Obama yönetiminin Ortadoğu’da oynadığı stratejinin bölgede kaosa sebep olduğunu söyledi.

Muhafazakar partinin “şahin kanadının” önde gelen isimlerinden olan McCain, Silahlı Hizmetler Komitesinde ABD’nin Ortadoğu stratejisi ve politikasına ilişkin düzenlenen oturumunda yaptığı konuşmada, Obama yönetimini sert şekilde eleştirdi.

McCain, Obama’nın yönetimde yer aldığı iki dönemde ABD’nin Ortadoğu’daki dahiliyetini kaybettiğini ifade ederek, Obama’nın, diğer ülkelerin bölgenin güvenliğini ve istikrarını sağlayabileceği yanlış bir hesap yaptığını dile getirdi.

McCain, “Bu büyük kumarın sonucu, şimdi hepimizin bilgisi dahilinde, Ortadoğu’da kaos dışında herhangi bir yeni düzen oluşmadı” diye konuştu.

Eski başkanlardan Jimmy Carter ve Bill Clinton’ın belirli konularda yenilgiye uğrayacaklarını gördüklerinde strateji değişikliğine gidebilmesini öven McCain, ancak Obama’nın “her gün artan maliyetli ve yetersiz politikalarına” rağmen terörle mücadelede yön değiştirmemesini eleştirdi.

McCain, 2014 yaz aylarından beri yürütülen hava saldırılarına rağmen DAEŞ’in hala varlığını sürdürdüğüne işaret ederek, “DAEŞ’in kaybettiğini veya bizim kazandığımızı ileri sürmek imkansız” ifadesini kullandı.

Örgütün sahada alan kaybetse de Irak ve Suriye’de belirli yerlerde gücünü sağlamlaştırdığını kaydeden McCain, DAEŞ’in bu ülkelerin dışında şimdi de Afganistan, Libya, Yemen, Lübnan ve Mısır’da da eylemler gerçekleştirir hale geldiğine dikkati çekti. McCain, “Paris’te gördüğümüz gibi onların saldırıları şimdi global hale geldi” dedi.

Muhafazakar partinin önemli isimlerinden olan McCain, 2008 yılındaki başkanlık seçimlerinde ABD Başkanı Obama’nın rakibi olmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...