HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'Topraklarımızın her santimetresi için mücadele edeceğim'

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
'Topraklarımızın her santimetresi için mücadele edeceğim'
Ukrayna, Haber

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, Rus yanlısı ayrılıkçıların elinde bulunan topraklarının her santimetresinin tekrar kazanılabilmesi için mücadele edeceğini söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Rus yanlısı ayrılıkçıların kontrolünde bulunan Donetsk ve Lugansk bölgelerinin bu sene içerisinde tekrar Ukrayna’nın egemenliği altına gireceğini söyledi. Poroşenko, “Bu benim görevim. Ukrayna’nın her santimetresi için mücadele edeceğim” dedi.

Poroşenko, Ukrayna Şehirler Birliği toplantısında yaptığı konuşmada, ülkenin doğusundaki kriz ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Rusya’nın Minsk Anlaşması'na tam olarak uyması gerektiği uyarısında bulunan Poroşenko, yaptırımların azaltılmasının tek yolunun bu olduğunu ifade etti.

Ayrılıkçıların kontrolündeki bölgenin 2016 yılında tekrar Ukrayna’nın egemenliği altına gireceğini kaydeden Poroşenko, “Devlet Başkanı ve başkomutan olarak söylüyorum. Ukrayna topraklarının her santimetresi için mücadele edeceğim. Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü sağlamak, önce Donbas’ı sonra Kırım’ı yeniden egemenliğimiz altına almak için gereken her şeyi yapacağım” şeklinde konuştu.

Ukrayna’nın doğusundaki krizin “çözümsüzlük” şeklinde devam etmemesi için gereken her türlü çalışmayı da yapacağını bildiren Poroşenko şunları dile getirdi:

“Ülkenin doğusundaki çatışmanın bu şekilde ne bir yıl, ne beş yıl, ne on yıl, ne de yirmi yıl devam etmesini bekleyemeyiz. Abhazya, Güney Osetya, Dağlık Karabağ, Transdinyester deneyimleri bize bunu öğretmedi mi? Geçen her yıl, çözümsüzlüğün devam etmesi, egemenliğin yeniden sağlanmasının uzaklaşması demektir.”

Ayrıca Poroşenko, Minsk Anlaşması'nın önemine bir kez daha değinerek, Minsk sürecinin ve mantığının Ukrayna’nın yeniden toprak bütünlüğünü sağlamasına yönelik olduğunun altını çizdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...