Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Amerika, Esad’ı yargılamak için harekete geçti

Düzenleyen:
Amerika, Esad’ı yargılamak için harekete geçti

DÜNYA Haberleri

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi, Suriye’de rejim ve müttefiklerinin işledikleri savaş suçlarıyla ilgili yargılama yapacak mahkemenin kurulması için harekete geçti.

Cumhuriyetçi Parti’nin New Jersey milletvekili Christopher Smith tarafından hazırlanan karar tasarısı oylanarak Komite’de kabul edildi. Tasarı, özellikle Esad rejimi başta olmak üzere rejimin müttefikleri ve çatışmanın diğer taraflarınca işlenen suçlar için bir savaş suçları mahkemesi kurulması talebini kapsıyor. Tasarıda bu suçların “savaş suçları ve insanlığa karşı işlenen suçlarla” aynı olduğu belirtilerek, uluslararası yasaların ihlalini oluşturduğu ve Temsilciler Meclisi’nin bunları şiddetle kınadığı ifade ediliyor. Tasarı, Suriye’de devam eden insan hakları ihlallerinin belgelenmesi çabalarını ve bu suçlara ilişkin gelecekteki davalarda kullanılabilecek delillerin toplanmasına öncelik verilmesini talep ediyor. Ayrıca tasarıda diğer ülkelerden de Suriye insanlığa karşı işlenen suçlar ve soykırımla suçlanan kişilerin yakalanarak mahkemeye teslim edilmesi çağrısında bulunuluyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...