Cameron Brexit halinde istifa etmeyecek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Cameron Brexit halinde istifa etmeyecek

DÜNYA Haberleri  / AA

İngiltere Başbakanı Cameron, 23 Haziran'da düzenlenecek Avrupa Birliği referandumunda, birlikten ayrılma sonucu çıkması halinde istifa etmeyeceğini söyledi.

İngiltere Başbakanı David Cameron, 23 Haziran'da düzenlenecek Avrupa Birliği (AB) referandumunda, birlikten ayrılma sonucu çıkması halinde istifa etmeyeceğini söyledi.

Cameron, İngiliz Parlamentosu'nun alt kanadı Avam Kamarası'nda haftalık "Başbakan'a Sorular" oturumunda milletvekillerinin sorularını cevaplandırdı.

Bir vekilin, 2010 yılından itibaren ülkede 2 milyon kişiye istihdam sağlandığı, bunun bir milyonunun Birleşik Krallık'a yerleşen AB vatandaşlarına iş imkanı oluşturduğu ve böylece AB'nin Britanya iş pazarına zarar verip vermediği yönündeki sorusu üzerine Cameron, hükümetin bu alanda çalışmalarda bulunduğu bilgisini verdi. Cameron, "Göçmenlik kontrolü, sosyal yardım sisteminin reforme edilmesi ve büyüyen ekonomiyle kendi halkımıza istihdam sağlayacağız" dedi.

Bir başka milletvekilinin, Birleşik Krallık halkının hazirandaki AB referandumunda birlikten çıkmaktan yana oy kullanması halinde Başbakan Cameron'ın istifasını verip vermeyeceği yönündeki sorusuna ise Başbakan kısa ve net olarak "Hayır" cevabını verdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...