NATO dronuna kartal darbesi

Düzenleyen: / Kaynak: Sabah
NATO dronuna kartal darbesi

DÜNYA Haberleri  / Sabah

NATO ve 13 müttefik ülkenin katıldığı ‘‘Cold Respons’’ kış tatbikatı sırasında uçuş görevi yapan dron çevrede uçan bir kartal tarafından düşürüldü.

NATO ve 13 müttefik ülkenin katıldığı Norveç'in Trondelag bölgesindeki ''Cold Respons'' kış tatbikatı sırasında uçuş görevi yapan dron çevrede uçan bir kartal tarafından düşürüldü.

Dron pilotu Hokan ''Dron yardımı ile karada İsveç tanklarını tespit ettiğimiz sırada şimdiye kadar şahit olmadığım bu olayla karşılaştım. Dronu üsse geri döndürmeye çalıştım ama başarılı olamadım ve dron düştü'' dedi.

Kısa bir aramadan sonra kartal tarafından düşürülen dronun bulunduğu belirtildi. Tatbikat basın sözcüsü Teğmen Fredrik Tandberg dronun kanatlarında kartalın pençesinin izlerinin açıkça görüldüğünü, dron düşmeden önce kanatlardan birini kaybettiğinin anlaşıldığını açıkladı.

Daha önce de dünya basınında Hollanda polisinin dronlara karşı kartalları eğittiği haberleri yer almıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...