Rum liderden fasılları bloke tehdidi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Rum liderden fasılları bloke tehdidi

DÜNYA Haberleri  / AA

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Nikos Anastasiadis, "Türkiye'nin Ankara protokolü ve Müzakere Çerçeve Belgesi'nde tanımlanan yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde yeni fasılların açılmasına müsade etmeyeceklerini" söyledi.

Anastasiadis, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin AB ile üyelik müzakerelerinde beş fasıl üzerindeki blokajı kaldırmayacaklarını, bunun süregelen Kıbrıs görüşmelerini baltalayacağını savundu.

Anastasiadis, "Türkiye, Ankara protokolü ve Müzakere Çerçeve Belgesi'nde tanımlanan yükümlülükleri yerine getirmezse yeni fasılların açılmasına müsade etmeyeceğiz" dedi.

Brüksel'de geçen hafta sığınmacı krizinin çözümü için atılan adımlar, katedilen mesafe ve bundan sonra yapılması gerekenler ile AB üyelik sürecinin ele alındığı Türkiye-AB Zirvesi yapılmıştı. Zirvede Türkiye, AB yetkililerine, canlandırılması kararı alınan AB üyelik sürecinde somut adımlar görmek istediğini, Enerji (15. fasıl), Yargı ve Temel Haklar (23. fasıl), Adalet, Özgürlük ve Güvenlik (24. fasıl), Eğitim ve Kültür (26. fasıl) ve Dış, Güvenlik ve Savunma Politikaları (31. fasıl) olmak üzere 5 faslın daha açılması talebini iletmişti. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...