Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Uluslararası toplum kendine düşen rolü üstlenmeli'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Uluslararası toplum kendine düşen rolü üstlenmeli'

DÜNYA Haberleri  / AA

AB Yüksek Temsilcisi Mogherini, Suriye'de yaşanan durumun küresel bir kriz olduğunu belirterek, uluslararası toplumun kendisine düşen rolü üstlenmesi gerektiğini söyledi.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcilisi Federica Mogherini, göreve gelişinden sonra Lübnan’a gerçekleştirdiği ikinci ziyaretindeki temasların ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Mogherini, Lübnan'da bir dizi ziyaretler gerçekleştirdiğini ayrıca Suriye sınırı yakınlarındaki Bekaa bölgesindeki Bir İlyas’taki gayri resmi bir mülteci yerleşkesini ziyaret ettiğinden söyledi.

"Türkiye bölgedeki en büyük sayıda mülteciyi ağırlıyor"

Türkiye’nin AB ile imzaladığı mülteci anlaşmasının Lübnan’ı nasıl etkileyeceği sorulan Mogherini, şunları söyledi:

“AB’nin Suriyeli mültecileri ağırlayan ülkelere yaptığı yardımı güçlendirme seviyesinde hiçbir farklılık yok. Türkiye bölgedeki en büyük sayıda mülteciyi ağırlıyor. Tabi ki ülkeler birbirinden farklı. Ancak bizim mültecileri ağırlayan ülkelere yaptığımız yardımlar tamamıyla aynı."

"Uluslararası toplum kendine düşen rolü üstlenmeli"

Mogherini, Avrupa'dan krize bakıldığında bölgesel bir krizmiş gibi göründüğünü ancak bunun küresel bir insani kriz olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Rakamlar o kadar yüksek ki uluslararası toplum kendine düşen rolü üstlenmeli. Bugün ben dünyadaki her bir ülke ve her bir kurumla bu konuda işbirliklerini ele alıyorum. Söylediğim gibi bu bir Avrupa krizi değil, bir Ortadoğu krizi değil daha önce hiç görülmemiş bir küresel kriz."

“Suriye parçalanmayacak, bölünmeyecek"

Suriye ilgili görüşmelerde Lübnan'ın müzakere konusu olmadığının altını çizen Mogherini, “Suriye için herhangi bir çözüm, bütün bir Suriye’den başkası olamaz. Bütün, laik, çoğulcu bir Suriye. Bunun üzerine çalışıyoruz. Suriye parçalanmayacak, bölünmeyecek. Masada başka bir seçenek yok." dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...