Trump'ın Müslümanlara yönelik açıklamaları İngiltere'de tepki çekti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Trump'ın Müslümanlara yönelik açıklamaları İngiltere'de tepki çekti

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan aday adaylarından iş adamı Trump’ın, Müslümanların teröristleri ihbar etmediklerini öne sürmesi İngiltere’de tepkiye yol açtı.

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan aday adaylarından iş adamı Donald Trump, İngiliz ITV televizyonuna yaptığı açıklamada, Brüksel’deki terör saldırılarının önlenememiş olmasını "utanç verici" olarak nitelendirdi. 

Müslümanları da teröristleri ihbar etmemekle suçlayan Trump, Paris saldırılarının geçen hafta Brüksel’de yakalanan faili Salah Abdülselam’ın da doğduğu, büyüdüğü mahallede saklanırken ele geçirildiğini hatırlattı.

Mahallelinin Abdülselam'ın saklandığı yeri bilindiğini ancak onu ihbar etmediğini iddia eden Trump, "Orada olduğunu bilen pek çok kişi vardı, bütün dünyada aranan 1 numaralı kişiydi. Oradaydı ve o bölgedeki herkes orada olduğunu biliyordu. Burada yanlış giden bir şey var. Birbirlerini koruyorlar ama gerçekte büyük zarara yol açıyorlar.” diye konuştu.

İçişleri Bakanı May'den sert yanıt
İngiliz basını Trump’ın bu sözlerinin, İngiltere’deki Müslümanlara yönelik bir suçlama olduğunu yazdı.

İngiliz Parlamentosu’nun alt kanadı Avam Kamarası’nda milletvekillerinin sorularını yanıtlayan İngiltere İçişleri Bakanı Theresa May de Trump’ın sözleriyle ilgili soru üzerine, şunları kaydetti:

"İngiltere’de durum kesinlikle böyle değil. İngiltere’deki Müslümanlar da en az toplumun diğer kesimleri kadar hem bu saldırılardan hem de İslam’ın saptırılmasından kaygılı. Biz de toplumu bölecek hiçbir şey yapmayacağız, yapacağımız her şey toplumu daha da çok birleştirmeye dönük olacak."

Trump'ın geçen yılın sonunda Müslümanlar ve Londra'yla ilgili yaptığı olumsuz değerlendirmeler de ülkede tepkiyle karşılanmış, Trump'ın İngiltere'ye girmesinin yasaklanması için başlatılan kampanyada 500 bine yakın imza toplanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...