Rusya: Suriye'de özel harekatçılarımız görev yapıyor

Düzenleyen:
Rusya: Suriye'de özel harekatçılarımız görev yapıyor

DÜNYA Haberleri

Suriye'deki Rus birliklerinin komutanı Aleksandr Dvornikov, Suriye'de özel harekatçıların görevlerini sürdürdüğünü saklamayacağını söyledi.

Suriye'deki Rus birliklerinin komutanı Aleksandr Dvornikov, Suriye'de özel harekatçılarının görev yaptığını saklamayacağını açıkladı.

"ÖZEL GÖREVLERDE YER ALDILAR"

Rossiyskaya Gazeta gazetesine röportaj veren Dvornikov, "Özel harekatçılarımız, hava operasyonlarının yapılacağı bölgelerin keşiflerini yapıyorlar, uçakları uzak bölgelerdeki hedeflere yönlendiriyorlar ve diğer özel görevlerde yer alıyorlar" diye konuştu.

Dvornikov, Suriye'de ABD ve diğer koalisyon ülkelerinin de birliklerinin benzer görevlerde bulunduğunu belirtti.

"MESLEKTAŞLARINA YARDIM EDİYORLAR"

Özel harekatçıların yaptığı görevlerle ilgili bazı detayları açıklayan Dvornikov, "Rus askeri danışmanları tüm alanlarda görev aldı ve almaya devam ediyor. Taktik görevleri dahil. Teröristlerle mücadelede Suriyeli meslektaşlarına planlama ve savaşma ile ilgili yardımda bulunuyorlar. Ayrıca, Rus askeri teçhizatını kavramalarına yardımcı oluyorlar" şeklinde konuştu.

YETERİ KADAR ASKER BIRAKCAKLAR

Dvornikov, Lazkiye'deki Hmeymim hava üssünü, Tartus'taki deniz üssünü ve ateşkesi denetlemesi için Suriye'de yeteri kadar asker bırakacaklarını söyledi.

"KÜRT GÜÇLERİNİ DE EĞİTİYORUZ"

Dvornikov, Suriye ordusuna eğitim veren Rus askeri uzmanlarının, bunun yanında Kürt güçlerini ve diğer vatansever örgütleri eğittiğini belirtti. Dvornikov, Suriye'deki operasyonların başarısının temelinde Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri'nin Suriye ordusu ve vatansever örgütlerle havada yürüttüğü koordineli çalışmalar bulunduğunu ifade etti.

"ŞAM'A MODERN SİLAHLAR GÖNDERDİK"

"Suriye ordusunun askeri imkan ve kabiliyetlerinin artırılması için Şam'a modern silah ve iletişim cihazları sevk ettik" diyen Dvornikov, sözlerine şöyle devam etti: "Ortak çalışmalar, teröristlerin altyapılarının ve tedarik kanallarının yok edilmesini, stratejik inisiyatifin ele geçirilmesini sağladı. Rusya'nın Suriye'de 5 buçuk ay boyunca düzenlediği operasyonlar Suriye'deki durumu kökten değiştirdi."

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...