Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Nükleer terör kapıda

Düzenleyen:
Nükleer terör kapıda

DÜNYA Haberleri

Bütün ülkelere seslenen Dünya Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Yukiya Amano: Terör örgütleri nükleer silah peşinde. Üniversite laboratuvarları çok sıkı korunmalı

Dünya Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Yukiya Amano korkutan uyarıda bulunarak "nükleer terör kapıda' dedi. Amano, "Terör yaygınlaşıyor. Nükleer malzemelerle yapılacak terör saldırısı ihtimalini göz ardı edemeyiz. En büyük tehlike, nükleer terör tehdidinin göz ardı edilmesidir" dedi. 31 Mart-1 Nisan tarihlerinde ABD’nin başkenti Washington’da 50 ülkenin katılımıyla düzenlenecek nükleer zirve öncesinde konuşan BM’nin üst düzey atom yetkilisi, hiçbir ülkenin terör örgütlerini küçümsememesi gerektiğini belirtti. Bir greyfurt büyüklüğüne denk plütonyum ile nükleer silah üretilebileceğinin altını çizen BM Atom Enerjisi Başkanı Amano, "Bu imkansız değil. Ele geçirilen nükleer malzemelerden ilkel bombalar geliştirilebilir. Teröristlerin araçları ve bunu üretebilecek bilgileri var" ifadelerini kullandı. Bu tür bombaların geliştirilebilmesi için gerekli malzemelere düşük güvenlik tedbirleri ile korunan üniversitelerin atom enerjisi laboratuvarlarından erişilebileceğinin de uyarısında bulunan Amano, buradan elde edilecek az bir miktar malzeme ile "kirli bomba" adı verilen nükleer silahlar elde edilebileceğini sözlerine ekledi. 
ABD DE UYARMIŞTI
Amano, "Bu kirli bombalarla dünyanın büyük şehirlerini paniğe sevk edebilirler. Bunun psikolojik, ekonomik ve siyasi sonuçları ağır olur" ifadelerini kullandı. Geçtiğimiz aralık ayında Belçika polisinin 13 Kasım’da Paris’te düzenlenen terör saldırılarıyla ilgili düzenlediği baskınlarda, nükleer çalışanların adım adım takip edilerek kameraya kaydedildiğini gösteren 10 saatlik video görüntülerine ulaşılmıştı. Şubat ayında CIA Direktörü John Brennan da, DAEŞ’i işaret ederek, terör örgütünün daha önce kimyasal silah kullandığını açıklamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...