PYD Cerablus için operasyon hazırlığında

Düzenleyen: / Kaynak: AA
PYD Cerablus için operasyon hazırlığında

DÜNYA Haberleri  / AA

Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD, Fırat nehrinin batısında DAEŞ kontrolündeki Cerablus'a doğru ilerlemek için uzun süredir planladığı "Münbiç operasyonu"na hazırlanıyor.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, örgüt yakın zamanda "büyük Münbiç operasyonu" ismini verdiği saldırılara başlayacak. Münbiç, Türkiye sınırındaki Cerablus'a yaklaşık 40 kilometre mesafede bulunuyor.

Kaynaklar, dün gece boyunca ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarının Fırat nehri üzerindeki Tişrin Barajı ve çevresini, Halep'in Ebu Kalkal beldesi ile Cerablus ilçesinin güneyinde PYD-DAEŞ cephe hatlarını yoğun şekilde bombaladığını bildirdi.

Arap ve Türkmen aşiretlere iş birliği teklifi

PYD'nin Münbiç'te Arap ve Türkmen aşiretlerle irtibata geçerek, DAEŞ'in Münbiç'ten çıkarılması için iş birliği teklif ettiğini belirten kaynaklar, aşiretlerinse örgüte güvenmediği için buna yanaşmadığını ifade ediyor.

Örgütün hedefine ulaşabilmesi halinde, Suriye'nin kuzeydoğu sınırından başlayarak Türkiye sınırı boyunca ilerleyen hakimiyet kuşağı, Halep-Türkiye bağlantısını da keserek, Reyhanlı ilçesinin karşısına dayanacak.

İngilliz The Times gazetesi, önceki gün ABD'nin "Münbiç cebi" olarak adlandırdığı Türkiye sınırı ile Münbiç arasında kala bölgeye DAEŞ'i çıkararak, PYD'ye bağlı güçlerin yerleştirilmesini istediğini yazmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...