Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında çatışma

Düzenleyen:
Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında çatışma

DÜNYA Haberleri

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, işgalci Ermenistan ordusunun provokasyonları sonucu sınır hattında yaşanan gerginliğin halen devam ettiği bildirildi. Ermenistan ordusundan üst düzey askerler öldürüldü, işgal altındaki stratejik bölgeler geri alındı.

Bakanlık, Ermenistan savunmasının ön hattında ve derinliklerinde bulunan askeri hedeflerin ve çok sayıda askeri araç, personel ve diğer askeri altyapıların imha edildiğini açıkladı. Açıklamada, son 24 saat içinde Ermenistan'ın ateşkesi 127 kez ihlal ettiği de bildirildi. Ayrıca Ermenistan tarafından sivil yerleşim bölgelerine yapılan top atışları sonucu, bir sivilin hayatını kaybettiği ve bir sivilin de yaralandığı kaydedildi.

İŞGAL ALTINDAKİ BÖLGELER GERİ ALINDI

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, dün gece ve bugün Ermeni güçleri Azerbaycan mevzilerini aralıksız ateşe tuttu. Ateş sırasında siviller arasında can kayıpları ve yaralanmalar yaşandı. Bunun üzerine sivillerin can güvenliğinin temin edilmesi için Azerbaycan ordusu Ağdere, Terter, Ağdam, Hocavend ve Fuzuli bölgelerinde operasyonlara başladı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı işgal altındaki stratejik tepeler ve yerleşim birimlerini​n geri alındığını duyurdu. 

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında çatışma

Azerbaycan ordusunun karşı taarruzunda kısa sürede Ermeni mevzileri yarılarak stratejik öneme sahip bazı tepeler ve yerleşim birimleri geri alındı. Goranboy ve Naftalan kentleri için tehlike oluşturan Talış köyü etrafındaki tepe ve Seysulan yerleşim birimi Ermeni güçlerinden temizlendi. Fuzuli bölgesinde, Horadiz kentinin güvenliği için önemli olan Lele Tepesi de Azerbaycan ordusunun kontrolüne geçti. Geri alınan bölgelerde savunma hattının oluşturulduğu ve mevzilerin güçlendirildiği belirtildi.

ŞEHİTLERİMİZ VAR

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre sınır hattında yaşanan şiddetli çatışmalarda 12 Azerbaycan askerinin şehit olduğu belirtildi

ÇOK SAYIDA ERMENİSTAN ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Yanı sıra sınır hattında yaşanan çatışmalarda ilk belirlemelere göre aralarında yüksek rütbeli askerlerinde bulunduğu 50'den fazla Ermenistan askerinin öldürüldüğü bildirildi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı çok sayıda askeri aracın ve mevzinin imha edildiğini duyurdu. Açıklamada, "Ateşkesin tekrar ihlali durumunda Ermenistan'a daha ağır darbelerin vurulacağı" ifade edildi.

ERMENİSTAN RUSYA'DAN YARDIM İSTEDİ

Ermenistan resmi haber ajansında yer alan bilgiye göre, Azerbaycan-Ermenistan sınır hattında yaşanan gerilimle ilgili olarak Ermenistan Dışişleri Bakanı Eduard Nalbandyan'ın Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile telefonda görüştüğü ve tansiyonun düşürülmesine yönelik yardım istediği belirtildi. 

PUTİN'DEN "ÇATIŞMALARI DURDURUN" ÇAĞRISI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in danışmanı Dmitri Peskov, Putin'in Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında silahlı çatışmaların yeniden şiddetlenmesinden derin endişe duyduğunu ve taraflara bir an önce çatışmaya son vermeleri çağrısında bulunduğunu belirtti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...