Londra'da Ermenistan protestosu

Düzenleyen:
Londra'da Ermenistan protestosu

DÜNYA Haberleri

Birleşik Krallık'taki Azerbaycan destekçileri, başkent Londra'da bu ülkeye destek için bir araya gelerek, Ermenistan'ı protesto etti.

Birleşik Krallık'taki Azerbaycan destekçileri, Azerbaycan-Ermenistan arasındaki gelişmeler çerçevesinde İngiltere’nin başkenti Londra'da Azerbaycan'a destek için bir araya geldi.

Birleşik Krallık'ta eğitim gören Azerbaycanlı öğrenciler tarafından Londra'nın Kensington bölgesinde bulunan Ermeni Büyükelçiliği önünde düzenlenen gösteriye İngiltere'de faaliyet gösteren Avrupa'daki Azerbaycan Toplumu (TEAS) isimli kuruluş da destek verdi. Yaklaşık 40 kişinin katıldığı gösteride katılımcılar, Ermenistan'ın eylemlerini protesto etti.

Göstericiler elçilik binası önünde Azerbaycan bayraklarını dalgalandırırken, ellerinde "Ermeni agresifliğini durdurun" ve "Dağlık Karabağ Azerbaycan'ındır" yazılı pankartlar tuttu.

Gösteride zaman zaman Azerbaycan ulusal marşını da okuyan katılımcılar ayrıca Türkçe ve İngilizce olarak "Barış, adalet istiyoruz", "Karabağ'ı istiyoruz", "İşgal suçtur" ve "Karabağ bizimdir, bizim olacak" sloganları attı.

Gösteriye katılan TEAS'ın Direktörü Lionel Zetter, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ermenistan'ın eylemlerinin kınanması gerektiğini belirterek, son günlerde yaşanan ölümler, çatışmalar ve trajedinin Ermenistan'ın uluslararası kararlara uymaktaki isteksizliğinden kaynaklandığını dile getirdi.

Londra'da avukatlık yapan Rauf Halilov da Azerbaycan'a desteğini vermek ve Ermenistan'ın son eylemlerine yönelik tepkisini dile getirmek için protestoya katıldığını aktardı.
30 kişilik Ermenistan destekçisi de eylem yaptı

Öte yandan, elçilik binası önünde Ermenistan destekçileri de karşı gösteri düzenlendi. Yaklaşık 30 kişinin yer aldığı gösteride katılımcılar, "Azerbaycanlılar utanın", "Azerbaycan cehenneme kadar yolun var", "Batum bizim olacak" gibi sloganlar attı.

Bu arada, Azerbaycanlı göstericilerin bulunduğu kısıma girmek isteyen Ermenistan destekçilerinden birkaç kişiye polis müdahalede bulundu.

Her iki gösteri de olaysız sona erdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...