Gardaş yumruğu

Düzenleyen:
Gardaş yumruğu

DÜNYA Haberleri

Dağlık Karabağ’da ağır kayıp verip kaçan Ermeni askerleri, çekildikleri yerleri almak için yeniden saldırdı. Azeri ordusu, aralarında generallerin de bulunduğu 170 Ermeni askerini öldürdü

Azerbaycan’ın ilan ettiği ateşkesi fırsat bilen Ermeni askerleri gece tekrar saldırdı. 100’e yakın Ermeni askerinin öldürülmesinin ardından Dağlık Karabağ’da işgal ettikleri bazı bölgelerden çekilen Ermeniler, kaybetikleri yerleri tekrar almak için cephe hattının Ağdere, Terter, Hocavend ve Fuzuli bölgelerindeki Azeri mevzilerine saldırdı. Sivil yerleşim birimlerine de ateş açan Ermenilere, Azerbaycan ordusundan karşılık geldi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermeni silahlı güçlerine bağlı 170 askerin öldürüldüğünü, 12 tankın ve bir bataryanın da imha edildiğini duyurdu. Ermeni güçleri silahlarını bırakarak panik içerisinde geri çekilirken, işgal altındaki bölgelerde bulunan Ermenistan Silahlı Kuvvetler Komuta Merkezi vuruldu. Aralarında general ve albayların da bulunduğu çok sayıda düşman askeri öldürüldü. Çatışmaların devam ettiğini duyuran Bakanlık, çıkan çatışmada ise üç Azeri askerinin şehit düştüğünü bildirdi.
“YIKICI DARBEYE HAZIR OLUN”
Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov, Ermeni güçlerinin kendi yerleşim birimlerine saldırılarını hemen durdurmadığı takdirde, Azerbaycan ordusundan, işgal altındaki Yukarı Karabağ’ın başkenti Hankendi ve diğer yerleşim birimlerine yıkıcı darbe vurmaya hazır olmalarını istedi.
SAAKAŞVİLİ: PUTİN SORUMLU
Bu arada eski Gürcistan Cumhurbaşkanı ve Ukrayna’nın Odessa şehrinin Valisi Mihail Saakaşvili, Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında çıkan çatışmalardan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i sorumlu tuttu. Rusya’nın bazı stratejik hedefleri olduğunu savunan Saakaşvili, “Rusya’nın asıl amacı Azerbaycan’ın petrol hatlarının geçtiği toprakları ele geçirmek. Putin; Avrupa’yı Azerbaycan ve Türkmenistan petrol kaynaklarından mahrum bırakmak istiyor. Bu durum bağımsız politika izleyen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyevi’i zorda bırakabilir. Hatırlarsanız Rusya, Gürcistan’dan Türkiye’ye giden boru hatlarına da saldırı düzenlemişti” dedi. Saakaşvili, Putin’in aynı zamanda Türkiye’yi de zor durumda bırakmayı ve Ankara’yı aynı anda iki cephede mücadele etmek zorunda bırakmayı istediğini de ileri sürdü. 
LAVROV: ÇATIŞMA DURMALI
Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Dağlık Karabağ meselesinin askeri yolla çözülemeyeceğini söyledi. Çatışmalar şiddetlendiğinde devreye girdiklerini ve taraflara itidal çağrısında bulunduklarını açıklayan Lavrov, Bakü ve Erivan’ın çağrıları kabul ettiğini ancak yeni çatışma haberlerinin geldiğini ifade etti. Lavrov, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında çatışmaların yeniden alevlenmesinde özellikle Türkiye de dahil üçüncü hiçbir ülkeyi suçlamadıklarını kaydetti.

Gardaş yumruğu

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...