Küresel askeri harcamalar beş yıldır ilk kez arttı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Küresel askeri harcamalar beş yıldır ilk kez arttı

DÜNYA Haberleri  / AA

Küresel askeri harcamalar, 2015'te bir önceki yıla göre yüzde 1 artışla 1,7 trilyon dolara yükseldi.

Merkezi İsveç'in başkenti Stockholm'da bulunan Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü (SIPRI), yıllık raporunda askeri harcamaların son 5 yılda ilk kez artmasına DAEŞ'e karşı yürütülen mücadele, Yemen'de devam eden savaş, Çin'in Güney Çin Denizi'ndeki hak iddiaları, Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesi ve Ukrayna'daki ayrılıkçılara destek vermesi gibi gelişmelerin neden olduğuna dikkati çekti.

Askeri harcamalar, geçen yıl Afrika, Latin Amerika ve Karayipler'de azalırken ABD, Avrupa, Asya ve Ortadoğu'da arttı.

ABD askeri harcamaların yaklaşık dörtte birini yaptı
Rapora göre, ABD 596 milyar dolarla toplam askeri harcamaların yaklaşık dörtte birini yaptı. Bu ülkeyi, askeri harcamalarını yüzde 7,4 artışla 215 milyar dolara çıkan Çin izledi. Askeri harcamaları 87,2 milyar dolara ulaşan Suudi Arabistan, üçüncü sırada yer aldı. 

ABD askerlerinin geri çekilmesi ve DAEŞ'in bölgede güç kazanması üzerine silahlı güçlerini yeniden yapılandıran Irak'ın askeri harcamaları da 13,1 milyar dolara çıktı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...