Ermenistan ateşkes ihlaline devam ediyor

Düzenleyen:
Ermenistan ateşkes ihlaline devam ediyor

DÜNYA Haberleri

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ateşkesin sağlanmasına rağmen Ermenistan ordusunun ateşkes ihlalini devam ettirdiği bildirildi.

Savunma Bakanlığı resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, cephe hattındaki ateşkesin, Azerbaycan Genelkurmay Başkanı Necmeddin Sadıkov ile Ermenistan Genelkurmay Başkanı Yuri Haçaturov arasında Rusya tarafının arabuluculuğunda 5 Nisan'da Moskova'da düzenlenen görüşmenin ardından sağlandığı belirtildi.

Bakanlık açıklamasında, taraflar arasında ateşkesin sağlanması konusunda mutabakata rağmen, Ermenistan tarafının bugün ateşkesi ihlal ettiği kaydedildi.

Bakanlık, Ermeni güçlerinin, Goranboy bölgesi Tapqaragoyunlu yerleşim birimi yakınlığındaki Azerbaycan mevzilerine 60, 82 ve 120 milimetrelik silahlarla yoğun ateş açtığını, Azerbaycan ordusunun ise ateşkese uyarak karşılık vermediği bildirildi.

BAKÜ AYAKTA, KARABAĞ'I İSTİYOR

Azerbaycan'ın başkenti Bakü ve diğer şehirlerde Azerbaycan ordusuna destek gösterileri düzenleniyor. Azerbaycanlı vatandaşlar "Seninleyiz, hedefimiz Karabağ", "Vur Azerbaycan askeri", "Gel, de gelelim, öl, de ölelim", "Karabağ bizimdir, bizim kalacak" sloganlarıyla orduya "hazırız" mesajı veriyor.

Ermenistan ateşkes ihlaline devam ediyor

"RUS BASINI TARAFSIZ HABER YAPMADI"

Yanı sıra Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Azerbaycan tarafından sınır dışı edilen Lifenews muhabirleri hakkında açıklamalarda bulundu. Zaharova zçıklamasında sınırdışı edilen gazetecilerin "propaganda amaçlı taraflı haber yaptığını" belirterek, gazetecilerin tarafsız olması gerektiğini dile getirdi. 

SINIR DIŞI EDİLMİŞLERDİ

Daha önce Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hikmet Hacıyev, Rusya’nın propagandacı LifeNews televizyon kanalının gazetecilerinin Azerbaycan’dan sınır dışı edildiğini açıklamıştı. 

LifeNews çalışanlarının Azerbaycan’da izinsiz çalıştığını, gerçek durumu çarpıttığını ve doğru olmayan haberleri hazırladığını bildiren Hacıyev, “Azerbaycan yetkilileri, Lifenews muhabirlerine iyi niyetli davranış sergiledi. Ancak LifeNews çalışanları provokasyon faaliyetlerine devam etti” dedi. Böylece kasıtlı asparagas haber yapmaktan çekinmeyen Rusya'nın LifeNews televizyon kanalının muhabirlerinin Azerbaycan’dan sınır dışı edildiği ifade edildi.

Hacıyev, söz konusu Rus kanalının daha önce de Dağlık Karabağ ihtilafı ile ilgili yalan haberleri hazırladığını hatırlattı. LifeNews daha önce de Kırım'da kaybolan 16 yaşında bir kızı "DAEŞ'e kaçan Kırımlı kız aranıyor" diye haber yapmış, kızın bulunmasıyla haberin yalan olduğu ortaya çıkmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...