Arjantin Devlet Başkanı Macri hakkında soruşturma başlatıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Arjantin Devlet Başkanı Macri hakkında soruşturma başlatıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Panama belgelerinde adı geçen Arjantin Devlet Başkanı Macri hakkında soruşturma başlatıldı.

Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri’nin, Panama belgelerinde yer alan iki "off-shore" şirketle bağlantısının olduğunun iddia edilmesi sonrasında Macri hakkında soruşturma açıldı.

Federal Savcı Federico Delgado’nun bir hakime talepte bulunarak, Macri’nin mal beyanında bir ihmal ya da kötü niyetin olup olmadığının ortaya çıkarılması için ulusal vergi dairesi ve yolsuzlukla mücadele ofisinden bilgi istediği belirtildi.

Soruşturma, muhalefet partisi “Zafer için Cephe"den meclis üyesi Dairo Martinez’in adli mercilere Macri’nin adı geçen "off-shore" şirketlerle ilgisinin soruşturulması için verdiği dava dilekçesi sonrasında başlatıldı.

Yerel La Nacion gazetesinin Panama belgeleri üzerinde yaptığı incelemeye göre belgelerde "off-shore" şirket olarak yer alan Fleg Trading adlı firmada Macri’nin babası ve oğlunun yönetim kurulunda olduğu belirtildi.

Macri’nin devlet başkanı seçildiği 2015 yılındaki mal beyanında da yine herhangi bir şirket ismi yer almıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...